Iesirea Din Cliseu: Eseuri Cronici Si Impresii De Lectura

Iesirea Din Cliseu: Eseuri Cronici Si Impresii De Lectura
6.77
Cumpara »

Descriere Produs

Iesirea Din Cliseu: Eseuri Cronici Si Impresii De Lectura
Editura: Niculescu   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Nicolae Rusu
[Fara subcategorie]: Cartea scrisa de Nicolae Rusu este publicata in colectia Lucrari de specialitate a editurii Niculescu. Astazi se vorbeste tot mai mult de o criza a cartii si mai ales a cititorului de beletristica despre existenta unei rivalitati intre carte si mijloacele moderne de informare si culturalizare a maselor in special internetul. Unii oameni de cultura resemnati in fata noilor realitati considera ca astazi este important nu cat si ce se citeste si nici chiar daca se citeste in genere ci ceea ce intelege cititorul din paginile pe care le mai rasfoieste. E vorba deci nu de cantitatea lecturilor ci de calitatea textelor de continutul lor. In acest context Mario Vargas Llosa preciza intr-un eseu ca rolul autorului nu este sa-l tortureze pe cititor ci prin fictiunea pe care i-o propune sa-l faca intr-un fel sau altul sa se simta bine. Este o tortura sau un deliciu lectura textelor autorilor contemporani? Raspunsul difera de la autor la autor dar depinde in cele mai multe cazuri si de calitatea cititorului.

Produse similare

Albume & Colectii de arta. Vol. 1 Paradigma civilizatiilor insulare. Eseu despre rizomii modernitatii si ai postmodernitatii in arhitectura si arte vizuale Vol. 2 Venetia - iesirea in larg. Marile si micile sarbatori ale artei. Cronici de arta si eseuri critice 1991-... Detalii »
Editura: Curtea Veche   Categorie: Arta Design   Autor: Coriolan Babeti  
Litere Filologie. 2012 978-973-748-661-5... Detalii »
Editura: Corsar   Categorie: Stiinte Umaniste  
Textele volumului de fata pornesc de la impresii de lectura – de la carti pop, precum versiunea Harry Potter in limba latina, pina la mai sobrele reviste de specialitate, precum Journal of Indo-Europe...... Detalii »
Categorie: Biografii Memorialistica Publicistica Si Eseuri  
Publicistica. Excelsior. Eseuri literare. Cronici - Ion Murgeanu... Detalii »
Categorie: Biografii Memorii Jurnale   Autor: Ion Murgeanu  
Publicistica. Ion Murgeanu 978-606-676-074-4... Detalii »
Editura: Corsar   Categorie: Biografii Memorii Jurnale  
Memorii & Jurnale. Un jurnal de calatorie pe minunatele taramuri ale batranului nostru continent Noua si Frumoasa Europa. O lectura placuta plina de surprize descoperite de o talentata scriitoare.... Detalii »
Editura: Digital Data   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Zina Maria Belu  
„Starck. Creatiile lui, eclectice, inovatoare, magnifice, impresionante, inglobeaza o gama larga de proiecte, de la cele banale la cele insolite. Ele fascineaza si scandalizeaza deopotriva prin aceea...... Detalii »
Categorie: Biografii Memorialistica Publicistica Si Eseuri  
„In genere, traiesc dupa principiul (sanatos, in fond) one day at a time. Fiecare zi e (sau nu e) una din ultimele, dar asta nu se simte direct. O traiesc, voit, ca pe o zi oarecare.Timpul este o expl...... Detalii »
Categorie: Biografii Memorialistica Publicistica Si Eseuri