Un Secol De Agentii De Presa Romanesti (1889-1989)

Un Secol De Agentii De Presa Romanesti (1889-1989)
2.94
Cumpara »

Descriere Produs

Un Secol De Agentii De Presa Romanesti (1889-1989)
Editura: Paralela 45   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Florica Vranceanu
[Fara subcategorie]: Aceasta prima istorie a agentiilor de presa romanesti este rezultatul unei intense munci de arhiva si urmareste evolutia cronologica pe parcursul unui secol a doua mari agentii de presa pe care le-a avut tara noastra pana la instaurarea comunismului: Agence Telegrafique de Roumanie infiintata in 1889 de omul politic P.P. Carp si Rador sub cele doua forme ale sale - de societate particulara si agentie de presa oficiala a statului roman. In ce priveste Agerpres autoarea descrie cu obiectivitate evolutia timp de 40 de ani a acestei agentii a statului si partidului comunist.

Produse similare

Stiinte Umaniste. Rezultat al unei activitati didactice universitare lucrarea defineste conceptele si principiile fundamentale ale relatiilor publice organizarea sistemului mass-media si tehnicile de lucru specifice comunicarii cu presa scrisa si audiovizual... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Carti De Specialitate   Autor: Cristina Coman  
Stiinte Umaniste. Din cuprins: Presa din Romania in perioada de tranzitie Presa in viata politica: Presa si impactul ei asupra opiniei publice Deontologia jurnalistica implicatii politice Relatia presei cu celelalte puteri.... Detalii »
Editura: Institutul European   Categorie: Carti De Specialitate   Autor: Gheorghe Schwartz  
Studii istorice. Din Cuprins: Biserica Catolica si mijloacele moderne de comunicare sociala Presa catolica din diecezele de Bucuresti si Iasi in prima jumatate a secolului al XX-lea Incercari si modalitati de unificare a presei catolice romanesti. Presa cat... Detalii »
Editura: Institutul European   Categorie: Istorie   Autor: Iulian Gherca  
Stiinte Umaniste. Aparitia rubricilor de fapt divers a ilustratiei dar si fenomene precum santajul de presa sau agresiunile (atat ale cititorilor cat si ale jurnalistilor asupra altor jurnalisti) sunt doar cateva dintre temele acestei remarcabile sinteze a e... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Carti De Specialitate   Autor: Marian Petcu  
Stiinte Umaniste. Aparitia celor patru volume ale istoriei presei romanesti de la inceputuri pana in prezent reprezinta o data de referinta in destinul cartii romanesti. O sinteza remarcabila de informatii tezaurizate de Ion Hangiu intr-o existenta culturala... Detalii »
Editura: Comunicare ro   Categorie: Carti De Specialitate   Autor: I. Hangiu  
Epoci istorice. CuprinsPrefataLista hartilor graficelor si a tabelelorINTRODUCERECAPITOLUL I CRIMINALITATE SI SOCIETATE IN EUROPA 1750-1914 I. 1 Statul modern si criminalitatea: supraveghere control si pedepsire I. 2 Legislatia penala si criminalitatea I. ... Detalii »
Editura: Cetatea De Scaun   Categorie: Istorie   Autor: Gabriel Constantinescu  
Memorii & Jurnale. Sfarsit si inceput de secol noul volum al lui Gabriel Dimisianu continua seria de evocari amintiri portrete literare povesti cu si despre scriitori alaturi de cronici literare la zi. Spirit ales atent la toate evenimentele din viata orasulu... Detalii »
Editura: Cartea Romaneasca   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Gabriel Dimisianu  
Este o carte de interviuri cu oamenii care au infiintat primele agentii de publicitate in Romania, la inceputul anilor 90. Este o carte despre 'epoca de piatra' a publicitatii romanesti. Daca va plac...... Detalii »
Categorie: Stiinte Umaniste