Publicistica Eseuri

  • Carti Online:
  • 903   61 - 80
[Fara subcategorie]. Volumul de fata cuprinde trei eseuri ale autorului francez despre rasul provocat in mod special de catre comic. Acestea au la baza ideile urmatoare: comicul este uman rasul are nevoie de o detasare emotionala fata de obiectul/subiectul viza... Detalii »
Editura: All   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Henri Bergson  
[Fara subcategorie]. In sine teza-carte a Laurei Albulescu este noua si importanta in primul rand pentru ca pune tocmai marea problema a continuarii mai exact a utilizarii lui Bourdieu in conditiile in care Bourdieu insusi a tinut sa controleze si sa limiteze a... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Laura Albulescu  
[Fara subcategorie]. Un studiu asupra statului face parte din colectia Opere Complete scrisa de Edith Steinsi publicata la editura Carmelitana.... Detalii »
Editura: Carmelitana   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Edith Stein  
[Fara subcategorie]. In plimbarile cu el la mesele cu el in discutiile cu el rasuna vocea nevazatorului: sonora vesela surprinzatoare opozanta intima profunda vocea care echivala universul cu un cuvant care descifra alfabetul timpului care se arata disperata ca... Detalii »
Editura: Curtea Veche   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Willis Barnstone  
[Fara subcategorie]. Evocat adesea de Borges inclusiv in poezii si fictiuni Dante este pentru acesta nu doar un autor ci o intreaga literatura. Cele noua eseuri dedicate poetului florentin interpreteaza episoade celebre din Divina Comedie ca acelea care ii au c... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Jorge Luis Borges  
[Fara subcategorie]. Din cuprins: Omagiu Rabinului Un suras pentru Virgil Ierunca la aniversare Misterioasele marii nedreptati intelectuale Pacala Omul lenes si etica muncii la romani Cum am spanzurat-o pe Emma Bovary Ceausescu obsesia nemarturisita a romanilor... Detalii »
Editura: Institutul European   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Doina Jela  
[Fara subcategorie]. Din cuprins: Formarea unui umanist in Romania anilor 1940-1960 Modernizarile si demodernizarile Romaniei Exilati emigranti remigranti Intelectuali politicieni institutii Biserici religie politica Directii noi in cultura romana ? Occidentul ... Detalii »
Editura: Institutul European   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Virgil Nemoianu  
[Fara subcategorie]. Aceasta carte face parte din colectiaEseuri De Ieri Si De Azia edituriiInstitutul Europeansi reprezinta o fina analiza a notiunii de iubire din perspectiva resacralizarii sale conceputa att ca o intoarcere metafizica la starea androginului ... Detalii »
Editura: Institutul European   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Suzanne Lilar  
[Fara subcategorie]. De La Boetie ofera una dintre primele si cele mai clare explicatii privind servitutea voluntara starea care defineste supunerea majoritatii fata de minoritatea care detine puterea politica. Este si va ramane acelasi lucru indiferent de scur... Detalii »
Editura: All   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Etienne de LA Boetie  
[Fara subcategorie]. Volumul cuprinde articolele lui E. Lovinescu din campania revizuirilor intreprinsa in deceniul al doilea al secolului XX si desfasurata pe doua directii: Revizuiri literare(in functie de un criteriu estetic) si Revizuiri morale(in functie d... Detalii »
Editura: Paralela 45   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Eugen Lovinescu  
[Fara subcategorie]. Dosarul Mircea Eliade este proiectat de catre Mircea Handoca in peste 20 de volume si reproduce cronologic multimea documentelor pro si contra a elogiilor si pamfletelor publicate in presa romaneasca sau din strainatate la adresa lui Mircea... Detalii »
Editura: Curtea Veche   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Mircea Handoca  
[Fara subcategorie]. Ce reprezinta Mircea Eliade in cultura veacului al XX-lea poate fi aratat in primul moment doar prin comparatie. La capatul celor 12 volume din Ramura de aur Frazer declara ca istoria omului este un sir de crime si stupiditati. La capatul u... Detalii »
Editura: Curtea Veche   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Mircea Handoca  
[Fara subcategorie]. Cartea de fata reflecta o convingere pe care o impartasesc autorii si editorii ei. Anume aceea ca in cultura umanista a elevilor studentiolor - si nu numai a lor - sunt esentiale instrumentele menite sa orienteze lectura spre izvoare. O lec... Detalii »
Editura: Enciclopedica   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: [Fara autor]  
[Fara subcategorie]. [Fara descriere]... Detalii »
Editura: Lumea Credintei   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Marius Vasileanu  
[Fara subcategorie]. Cartea Fericire si lege morala de Rodica Croitoru analizeaza pe de-o parte inclinatia naturala a omului catre fericire si pe de alta parte sanctionarea acesteia de legea morala. In filosofia kantiana relatia in discutie parcurge un traseu s... Detalii »
Editura: All   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Rodica Croitoru  
[Fara subcategorie]. Aceasta carte face parte din colectia Academica a editurii Ecou Transilvan. Estetica urbana este determinata de cresterea si diversificarea aglomerarilor urbane si trimite la implementarea starii de frumos sau abaterea lor de la acest imper... Detalii »
Editura: Ecou Transilvan   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Titu Popescu  
[Fara subcategorie]. Colectia Stiinta si Religiese adreseaza tuturor celor care doresc sa exploreze potentialitatea unui nou sistem de valori fundat pe dialogul transdisciplinar intre stiinta religie arta si societate. Nota asupra editiei: Eseurile de fata au f... Detalii »
Editura: Curtea Veche   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: [Fara autor]  
[Fara subcategorie]. Lumea de maine aflata astazi la cea de-a doua editie poarta cititorul intr-un peisaj care acum este foarte clar dar care era inaccesibil vederii si intelegerii contemporanilor din 1945: disparitia societatii romanesti interbelice si instaur... Detalii »
Editura: Curtea Veche   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Ion Biberi  
[Fara subcategorie]. Dosarul Mircea Eliade este proiectat de catre Mircea Handoca in peste 20 de volume si reproduce cronologic multimea documentelor pro si contra a elogiilor si pamfletelor publicate in presa romaneasca sau din strainatate la adresa lui Mircea... Detalii »
Editura: Curtea Veche   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Mircea Handoca  
[Fara subcategorie]. Cel de-al optulea volum al antologiei noastre l-am intitulat Reabilitare provizorie - 1 septembrie 1967 - 16 iulie 1970. In toamna anului 1967 intelectualitatea din Romania a descoperit cu surprindere un nou nume in publicistica. Numai cine... Detalii »
Editura: Curtea Veche   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Mircea Handoca  
  • Carti Online:
  • 903   61 - 80