Publicistica Eseuri

  • Carti Online:
  • 903   81 - 100
[Fara subcategorie]. Volumul de fata reprezinta partea a doua din dosarul anilor 1944-1967. Este - asa cum am vazut - cea mai neagra epoca din receptarea in Romania a operelor sale. Paradoxal aceasta perioada corespunde impunerii pe plan mondial a istoricului r... Detalii »
Editura: Curtea Veche   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Mircea Handoca  
[Fara subcategorie]. Musteste in Sandip mult adevar multa senzualitate multa falsitate carnea il infasa in cruste groase! Si totusi trebuie sa marturisesc ca exista in interiorul lui o multime de lucruri pe care n-am sti sa le intelegem - inlauntrul lui si inla... Detalii »
Editura: Amaltea   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Rabindranath Tagore  
[Fara subcategorie]. Este un gest frumos si un act de curaj intelectual sa fi avut numai 9 ani la moartea lui Nichita Stanescu si sa scrii azi la 36 o carte despre poezia lui. Un gest frumos pentru ca inseamna o asumare a trecutului o situare intr-un raport de ... Detalii »
Editura: Curtea Veche   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Daniel Cristea-Enache  
[Fara subcategorie]. Cartea a aparut in colectia Radical din 5 a editurii Herg Benet. Dedic aceste pagini celor 2618 prieteni si 1602 urmaritori ai emisiilor mele pe Facebook care-au schimbat un scriitor de week-end (cum ma stiam) intr-unul de status-uri (cum m... Detalii »
Editura: Herg Benet   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Mugur Grosu  
[Fara subcategorie]. Avem cele zece porunci. In complementaritate cu ele propun zece nevoi umane. Ele isi au radacinile in copilarie. Ar fi trebuit sa faca obiectul educatiei si al invatarii la toate varstele. Dar nu prea se intampla acest lucru. []Nu sunt aces... Detalii »
Editura: Spandugino   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Solomon Marcus  
[Fara subcategorie]. [Fara descriere]... Detalii »
Editura: Spandugino   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Solomon Marcus  
[Fara subcategorie]. In clipa cand s-a pus problema discutarii noilor planuri-cadru si latina a fost eliminata din curriculum Solomon Marcus s-a implicat in sustinerea pastrarii acestei discipline de studiu la gimnaziu motivand ca este extrem de important ca to... Detalii »
Editura: Spandugino   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Solomon Marcus  
[Fara subcategorie]. Prefatata de parintele Constantin Necula cartea aduna intre copertele ei articolele publicate de autor in paginile magazinului ilustrat Lumea Credintei (initial: Credinta ilustrata) din 2003 pana in prezent. Sunt texte scurte si percutante ... Detalii »
Editura: Lumea Credintei   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Cristian Tabara  
[Fara subcategorie]. Colectia Stiinta si Religiese adreseaza tuturor celor care doresc sa exploreze potentialitatea unui nou sistem de valori fundat pe dialogul transdisciplinar intre stiinta religie arta si societate.... Detalii »
Editura: Curtea Veche   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Rene Girard  
[Fara subcategorie]. Nu a fost (...) idee mai exploatata si mai deformata decat aceasta a iubirii pentru patria strabunilor in toate variantele ei ca sorginte a latinitatii ca rai al culturii ca izvor al modernitatii ca model si exemplu pentru dezvoltarea viito... Detalii »
Editura: Paralela 45   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Ion Istrate  
[Fara subcategorie]. A sangvinii romani sunt persoane inteligente si sensibile indragesc munca si viata in echipa sunt tolerante si mai ales intelegatoare si cooperante. Daca romanii care mai mult de jumatate au grupa de sange A ar consuma mai putina carne sau ... Detalii »
Editura: Universitara   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Virginia Ciocan  
[Fara subcategorie]. Transformarile rapide din ultimele decenii ne fac sa uitam la fel de repede trecutul recent devenit deja istorie. In acest volum ce reuneste 24 de eseuri Judt ne reaminteste ca trecutul nu dispare niciodata complet si ca secolul XXI e marca... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Tony Judt  
[Fara subcategorie]. Forta de persuasiune a omului Leonard Oprea a trecut prin sublimare alchimica si asupra scriitorului. El traieste parabola simbolul negru si distopia cu un firesc in egala masura deconcertant si seducator. Desi vibratiile negative ale Camas... Detalii »
Editura: Curtea Veche   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Leonard Oprea  
[Fara subcategorie]. Valentin Protopopescu (nascut la 4 mai 1967 in Bucuresti) a absolvit Facultatea de Filosofie a Universitatii bucurestene in 1996. Dupa un stagiu de cercetare in domeniul esteticii teatrale efectuat in acelasi an la Universitatea Jagiellona ... Detalii »
Editura: Curtea Veche   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Valentin Protopopescu  
[Fara subcategorie]. Din cuprins: Starea politica a natiunii A venit vremea sa ne facem apolitici Politica fostei Securitati in anul 1990 Informatorii lor si ai nostri Hotii ramin prioritate nationala Primejdiile ascunse ale mandatului Monicai Macovei Cadoul ot... Detalii »
Editura: Institutul European   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Daniel Vighi  
[Fara subcategorie]. Acest eseu al lui Fernando Savater completeaza ca o reflectare inoglinda cartea dedicata poruncilor veterotestamentare Cele zeceporunci in secolul al XXI-lea. Cu inteligenta si ironie filosofulspaniol mediteaza in aceste pagini de o vibrant... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Fernando Savater  
[Fara subcategorie]. O scriere care ne releva doua constiinte vii ale iudaismului interbelic doua constiinte gata sa asume responsabilitatea propriei religii si doua constiinte vigilente ce exprima atentionari ferme atunci cand se produc devieri conjunctural po... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: N. Steinhardt  
[Fara subcategorie]. Cel care va citi cu atentie aceasta carte va intelege ca ea nu da nici un fel asigurari despre triumful revolutiei nici despre durata operatiunilor sale nici despre caile anevoioase ce le va avea de parcurs si cu atat mai putin despre capac... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Guy Debord  
[Fara subcategorie]. Foaea de [i] storie romana -scrisa integral de B.P.Hasdeu este prima revista eminamente stiintifica a savantului (dupa Romania 1858-1859 care desi continea numeroase materiale stiintifice aparuse dintr-un impuls politic de sustinere a Uniri... Detalii »
Editura: Vestala   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Bogdan Petriceicu Hasdeu  
[Fara subcategorie]. In cele trei scurte eseuri reunite in acest volum Giorgio Agamben realizeaza tot atatea fulgeratoare incursiuni in universul unor concepte fundamentale pentru lumea de azi. In demonstratii stranse de o extrema densitate cu ocoluri prin isto... Detalii »
Editura: Humanitas   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Giorgio Agamben  
  • Carti Online:
  • 903   81 - 100