Biografii Memorii

  • Carti Online:
  • 1833   1 - 20
Memorii & Jurnale. [Fara descriere]... Detalii »
Editura: Paralela 45   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Rodica Draghincescu  
Memorii & Jurnale. Toate aceste pacate ale Romaniei prin consecintele lor lovesc cel mai tare in oamenii cinstiti cei care respecta regulile cei care vor sa traiasca normal. Aceasta generatie activa nu mai trebuie sa devina una de sacrificiu fiindca ea este a... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Cozmin Gusa  
Teorie si critica literara. Lucrarea propune pe de o parte evidentierea unor semnificatii ale operei analizate romanul Robinson Crusoe de Daniel Defoe specifice asimilarii sale intr-un anume context interpretativ si pe de alta parte relevarea anumitor aspecte ale cult... Detalii »
Editura: Paralela 45   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Sorin Baciu  
Biografii. Extragandu-si seva din cultura si traditia umanista opera lui Anatole France (1844-1924) pe adevaratul sau nume Anatole Francois Thibault reflecta atitudinea ganditorului erudit adept al frumusetii antice asupra caruia apasa povara sceptici... Detalii »
Editura: All Educational   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Anatole France  
Promo. [Fara descriere]... Detalii »
Editura: Regis   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Felix Salten  
Memorii & Jurnale. Cel de-al patrulea volum al memoriilor lui Nicolae Breban reuneste evenimentele din perioada de dupa intoarcerea din exil incepand cu martie 1990. Scriitorul revine in tara intr-o perioada caracterizata de transformari profunde in societate... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Nicolae Breban  
Memorii & Jurnale. Al treilea volum al memoriilor lui Nicolae Breban isi propune sa puna in lumina exilul scriitorului dincolo de orice controversa pe marginea lui. Cartea acopera ambele perioade de instrainare fata de tara: prima intre vara anului 1971 (dupa... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Nicolae Breban  
Memorii & Jurnale. CarteaEl sueno espanol - jurnal de capsunar apare la editura Nemira. Nu mi-am propus sa fac in urmatoarele pagini o radiografie a societatii spaniole nici macar o analiza a situatie diasporei din Spania ci pur si simplu voi vorbi despre min... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Albert V. Catanus  
Teorie si critica literara. Demersul lui Blanchot aplicat unor scriitori ca Rilke Kafka Mallarme etc. consta in tentativa de a se apropia cat mai mult intelegerea a ceea ce este specific in actul uman creator de opere de arta justificandu-l ontologic. Spatiul literar ... Detalii »
Editura: Minerva   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Maurice Blanchot  
Biografii. La 4 iulie 1953 Ernesto Guevara in varsta de 25 de ani ia trenul din statia Retiro Buenos Aires si porneste spre ceea ce avea sa fie calatoria sa ultima si hotaratoare spre America Latina. Tovarasul sau de drum si prietenul sau din copilari... Detalii »
Editura: Minerva   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Carlos Calica Ferrer  
Memorii & Jurnale. Amintirile lui Tudor Opris desi nu-si propun sa fie o cronica documentara ofera informatii interesante despre: nasterea unui cartier bucurestean climatul unui liceu civil din 1937-1940 si militar din 1941-1945 atmosfera universitara din 194... Detalii »
Editura: Aramis   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Tudor Opris  
Memorii & Jurnale. Marturisirea unei vieti are pentru cel drept puterea unui lucru sfant scria Hans Christian Andersen la finalul povestii sale. Ce ar putea fi mai nimerit sa citim decat aceasta scriere confesiva in chiar anul in care sarbatorim bicentenarul ... Detalii »
Editura: Minerva   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Hans Christian Andersen  
Biografii. Memoriile actritei devenite celebra prin rolul din Emmanuelle sunt o invitatie la retrospectiva autoanaliza profunda si constructiva pentru fiecare dintre noi dar si un model de abordare satirico-sarcastica a momentelor dificile din viata.... Detalii »
Editura: Minerva   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Sylvia Kristel  
Teorie si critica literara. [Fara descriere]... Detalii »
Editura: Galaxia Gutenberg   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Valeriu Braniste  
Biografii. [Fara descriere]... Detalii »
Editura: Galaxia Gutenberg   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Boila Ioan Z.  
Teorie si critica literara. Mozaicul literar britanic inmanuncheaza o selectie de articole publicate intr-un interval de mai bine de zece ani in revista Luceafarul editata de Uniunea Scriitorilor.Aceste pagini incearca sa infatiseze momente importante ale literaturii ... Detalii »
Editura: Lucman   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Virgil Lefter  
Memorii & Jurnale. Bucurestii in vremea lui Mazar Pasa aventurile fotografului Szathmari bataia cu flori de la Sosea locurile in care a locuit Eminescu cele pe care le-a vizitat Tolstoi Hipodromul Baneasa monumente si intamplari descrise cu farmec de Emanuel ... Detalii »
Editura: Vremea   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Emanuel Badescu  
Memorii & Jurnale. Sa te indragostesti de Roma: acesta ar fi putut fi titlul unei carti care mai degraba decat sa fie o descriere a unei calatorii se impune cititorului ca un gest de dragoste.... Detalii »
Editura: Paideia   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Rodica Flesariu Marinescu  
Biografii. Autor al bestsellerului New York Times The Trillion Dollar Meltdown si a nenumarate alte lucrari si articole pe teme preponderent economice Charles R. Morris ne propune de aceasta data o incursiune concisa si deosebit de interesanta in biog... Detalii »
Editura: Litera   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Charles R. Morris  
Memorii & Jurnale. In ziua de 28 martie 2005 s-a petrecut un fapt fara precedent in istoria Romaniei. Trei ziaristi au fost rapiti si au disparut undeva in Irak. Aparent operatiunea fusese savarsita in exclusivitate de membrii unei grupari teroriste locale. S... Detalii »
Editura: Minerva   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Eduard Ovidiu Ohanesian  
  • Carti Online:
  • 1833   1 - 20