Carti Premiate Nobel Pulitzer Booker S A

  • Carti Online:
  • 326   1 - 20
Alte premii. Volumul Vanturile de la Marble Arch face parte din colectiaNautilus SF a editurii Nemira iar autoarea sa Connie Willis a adunat de la inceputul anilor 80 incoace mai multe premii Hugo si Nebula decat orice alt autor de SF. Cele unsprezece b... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Carti Premiate nobel Pulitzer Booker S a   Autor: Connie Willis  
Booker. Unul dintre cei mai premiati scriitori britanici Paul Bailey laureat al Arts Council Writers George Orwell Prize si Booker Prize for Fiction a vizitat in numeroase ocazii Romania. Kitty si Virgil este romanul povestii de dragoste dintre un ... Detalii »
Editura: Minerva   Categorie: Carti Premiate nobel Pulitzer Booker S a   Autor: Paul Bailey  
Alte premii. Aceasta carte face parte din colectia Nautilus SF a editurii Nemirasi a obtinutPremiul Nebula si Premiul Locus. Nicio specie din intregul univers poate cu exceptia omului n-aajuns la stele fara a fi calauzita de un ocrotitor. Oare o rasa mi... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Carti Premiate nobel Pulitzer Booker S a   Autor: David Brin  
Booker. Surasul jaguarului a fost scrisa de Salman Rushdie in urma unei calatorii in Nicaragua si este o prezentare plina de empatie a unei lumi aflate intr-o prefacere radicala dupa alungarea dictatorului Somoza si instaurarea unui guvern revoluti... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Carti Premiate nobel Pulitzer Booker S a   Autor: Salman Rushdie  
Nobel. Iubeste revolutia! este inainte de toate o opera neterminata. Cine are chef sa citeasca un roman caruia nu-i stim sfarsitul? Si de ce ar fi publicata o opera abandonata de autorul sau? Volumul de fata este un roman scris de Soljenitin la 23... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Carti Premiate nobel Pulitzer Booker S a   Autor: Aleksandr Soljenitin  
Nobel. Cartea Batranul Sef Mshlanga. Vrajile nu-s de vanzare/The Old Chief Mshlanga. No Witchcraft for Sale de Doris Lessing face parte din colectia SHORT STORIES colectie de capodopere ale literaturii anglo-americane editie bilingva romana-englez... Detalii »
Editura: Litera   Categorie: Carti Premiate nobel Pulitzer Booker S a   Autor: Doris Lessing  
Booker. Primul Razboi Mondial a decimat o intreaga generatie de barbati europeni. Constientizarea acestei pierderi oribile reactia guvernamentala rigida si oarecum pasiva fata de aceasta realitate au determinat pana la urma o daramare a idealului v... Detalii »
Editura: Trei   Categorie: Carti Premiate nobel Pulitzer Booker S a   Autor: Pat Barker  
Alte premii. Gilles Leroy spune foarte clar ca trebuie sa citim Alabama Song ca pe un roman deoarece nu este o biografie a Zeldei Fitzgerald ca personaj istoric. Si totusi... Si totusi e greu sa citesti cartea fara sa crezi ca e vorba de o autobiografie... Detalii »
Editura: Pro Editura Si Tipografie   Categorie: Carti Premiate nobel Pulitzer Booker S a   Autor: Gilles Leroy  
Alte premii. Ultimii eretici ai Imperiului spune cu ironie cinism si mult umor povestea a doi eroi din doua lumi diferite: un batran terorist care a incercat sa-l asasineze pe Stalin disident ce a scandalizat mai multe regimuri politice si un tanar scri... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Carti Premiate nobel Pulitzer Booker S a   Autor: Vasile Ernu  
Nobel. Per ramane pana la sfarsit un erou romantic ale carui aventuri si metamorfozari multiple sunt descrise cu obiectivitatea romanului realist de unde si puternica impresie pe care o lasa lectura acestui roman fluviu. In Danemarca spune un pers... Detalii »
Editura: Litera   Categorie: Carti Premiate nobel Pulitzer Booker S a   Autor: Henrik Pontoppidan  
Nobel. Unui oras cunoscut ii datoram mult. si poate cu atat mai mult unuia pe care doar ne dorim sa-l cunoastem dupa care zadarnic am tanjit vreme indelungata. Dar exista cred in viata unui om si zeitati urbane iesite din comun plasmuiri sub semnu... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Carti Premiate nobel Pulitzer Booker S a   Autor: Elias Canetti  
Nobel. Trama dinExclusa demonstratie geometrica a unui paradox nu epuizeaza fascinatia acestui prim roman pirandellian roman plin de tensiune populat cu personaje construite cu precizie si cruzime intr-o dimensiune deja teatrala si totusi in stare... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Carti Premiate nobel Pulitzer Booker S a   Autor: Luigi Pirandello  
Alte premii. Tarmul Syrteloreste un roman a carui actiune se ascunde submisterul spatiului al timpului si al civilizatiilor. Personajul Aldo un tanar aristocrat dezamagit in dragoste hotaraste sa-si paraseasca orasul natal Orsenna in cautarea aventurii.... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Carti Premiate nobel Pulitzer Booker S a   Autor: Julien Gracq  
Nobel. O peste pestisor de aur ai mare grija! Caci sunt atatea capcane si navoade intinse pentru tine in lumea asta. La acest proverb nahuatl se rezuma viata tinerei Laila furata din tribul sau batuta si vanduta la numai sase ani.Nici nu va inchip... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Carti Premiate nobel Pulitzer Booker S a   Autor: J.M.G. Le Clezio  
Alte premii. Unul dintre artistii care l-au influentat pe Jen Belloun a fost Matisse si la fel ca un tablou de Matisse Noaptea sacraeste un roman imbibat de culori puternice si indraznete executat prin tuse largi prin porii carora razbate o voce senzual... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Carti Premiate nobel Pulitzer Booker S a   Autor: Tahar Ben Jelloun  
Alte premii. Eu plec sunt primele cuvinte rostite de personajul central al romanului lui Jean Echenoz care a hotarat sa-si paraseasca nevasta. Sunt si ultimele cuvinte ale romanului rostite de acelasi personaj dupa un an de rataciri si aventuri cand se ... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Carti Premiate nobel Pulitzer Booker S a   Autor: Jean Echenoz  
Alte premii. Istanbul moartea lui Gogol niste petreceri misterioase intr-un luminis din padurea mexicana ...La aparitia acestui roman cu titlu excentric critica a estimat ca trebuie sa fii extrem de versat sa te lansezi in incercarea de a-l rezuma. Sa z... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Carti Premiate nobel Pulitzer Booker S a   Autor: Sergio Pitol  
Nobel. Asemenea unui romancier chinez eu vreau sa scriu pentru oameni. Povestile apartin populatiei. Numai ea poate judeca pentru ca simturile ei sunt nepervertite si emotiile ei sunt neingradite. Un romancier nu trebuie sa priveasca literatura ca... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Carti Premiate nobel Pulitzer Booker S a   Autor: Pearl Sydenstricker Buck  
Nobel. Ca sa ajung pe acest podium unde se citesc prelegerile Nobel podium oferit nu fiecarui scriitor si numai o data in viata nu am urcat trei-patru trepte improvizate ci sute sau chiar mii de trepte neinduplecate abrupte inghetate care ies din ... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Carti Premiate nobel Pulitzer Booker S a   Autor: Aleksandr Soljenitin  
Nobel. Povestea Siljei este destul de simpla dar foarte semnificativa. Dupa ruinarea familiei sale ea devine slujnica dar nimic din brutalitatea si uraciunea din noul sau mediu nu poate sa intineze simtirile sale. Trece prin tot ce e mai rau fara ... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Carti Premiate nobel Pulitzer Booker S a   Autor: Frans Eemil Sillanpaa  
  • Carti Online:
  • 326   1 - 20