Istorie

  • Carti Online:
  • 1187   1 - 20
Studii istorice. Volumul prezinta modul in care biserica ortodoxa si-a folosit influenta politica in anii stalinismului din Romania pentru a desfiinta biserica greco-catolica dintr-un sat transilvanean.... Detalii »
Editura: Galaxia Gutenberg   Categorie: Istorie   Autor: Vasile Vranau  
Studii istorice. Autoarea ne vorbeste despre protejarea vietii sociale prin intermediul dreptului necesitate ce reprezinta premisa izvoarelor dreptului despre valoare ca permanenta a sistemului relatiilor sociale despre cutuma si folclorul juridic despre an... Detalii »
Editura: Paideia   Categorie: Istorie   Autor: Ion Patroiu  
Epoci istorice. Lucrarea incearca o corelare a politicii regatului maghiar cu orientarea externa a tarilor romane in epoca lui Stefan cel Mare oferind explicatii noi unor evenimente bine cunoscute. Lupta pentru hegemonia europeana a fost de neconceput in u... Detalii »
Editura: Minerva   Categorie: Istorie   Autor: Ileana Cazan  
Studii istorice. [Fara descriere]... Detalii »
Editura: Enciclopedica   Categorie: Istorie   Autor: [Fara autor]  
Studii istorice. Cartea de fata este este un izvor documentar de prim ordin pentru istoria politica si culturala romaneasca din anii regimului comunist [...]Cenzura presei interdictia si chiar distrugerea tipariturilor prohibite listele oficiale de carti in... Detalii »
Editura: Enciclopedica   Categorie: Istorie   Autor: Paul Caravia  
Studii istorice. [Fara descriere]... Detalii »
Editura: Enciclopedica   Categorie: Istorie   Autor: Alexandru Zub  
Studii istorice. Razboaie care au schimbat lumeaO istorie in mai multe volume a razboiului privit din diverse perspective: politica strategica tactica culturala si individuala. Cititi-le pentru a intelege mai bine razboiul si pentru a putea pleda mai bine p... Detalii »
Editura: Corint   Categorie: Istorie   Autor: Stephen Hart  
Studii istorice. Pana la declansarea razboiului in 1994 cecenii din Caucazul de Nord au suferit mai intai sub dominatia Imperiului Rus apoi a URSS. In replica la proclamarea unilaterala a independentei Ceceniei cu degradarea rapida a ordinii de drept Moscov... Detalii »
Editura: Corint   Categorie: Istorie   Autor: Mark Galeotti  
Studii istorice. Razboiul din Pacific a inceput cu atacul de la Pearl Harbor de la 7 decembrie 1941 si a luat sfarsitdupa lansarea bombelor atomice la Hiroshima si Nagasaki in august 1945 care au dus la capitulareaJaponiei la 2 septembrie 1945 in Golful Tok... Detalii »
Editura: Corint   Categorie: Istorie   Autor: David Horner  
Studii istorice. Impăratul Constantin cel Mare (n. 287 - m. 337) este considerat cel mai important mpărat al Antichităţii Trzii. Personalitatea sa puternică a pus bazele civilizaţiei europene postclasice domnia lui a fost plină de evenimente şi deos... Detalii »
Categorie: Istorie   Autor: Hans A. Pohlsander  
Studii istorice. Regele Henric VIII (1509 - 1547) tatăl marii suverane Elisabeta I a marcat istoria Angliei mai ales prin Reforma religioasă. Autorul insistă asupra acestui aspect arătnd că Reforma a fost aici un proces de o complexitate uluitoare mult... Detalii »
Categorie: Istorie   Autor: D. G. Newcombe  
Studii istorice. In razboiul devastator dintre Imperiul Rus si Imperiul Otoman sustinut de Marea Britanie si Franta au existat mai multe episoade intrate in legenda. In paginile cartii veti gasi detalii despre sinucigasa dar fara indoiala curajoasa sarja a ... Detalii »
Editura: Corint   Categorie: Istorie   Autor: John Sweetman  
Studii istorice. Razboiul din Palestina (1948) a fost fara indoiala cea mai importanta confruntare armata din istoria conflictului arabo‑israelian. Cartea de fata trateaza cauzele razboiului si felul in care s-a desfasurat acesta in doua etape distincte: ... Detalii »
Editura: Corint   Categorie: Istorie   Autor: Efraim Karsh  
Studii istorice. In 1979 Uniunea Sovietica condusa de Leonid Brejnev trimitea in Afganistan trupe menite sa sprijine acest stat satelit al sau. Pana in momentul retragerii URSS aproape 15 000 de sovietici si mai mult de un milion de afgani au fost ucisi. Ce... Detalii »
Editura: Corint   Categorie: Istorie   Autor: Gregory Fremont-Barnes  
Studii istorice. Razboaie care au schimbat lumeaO istorie in mai multe volume a razboiului privit din diverse perspective: politica strategica tactica culturala si individuala.Cititi-le pentru a intelege mai bine razboiul si pentru a putea pleda mai bine pe... Detalii »
Editura: Corint   Categorie: Istorie   Autor: Robin Havers  
Studii istorice. In 1940 imediat dupa succesul din Franta Hitler isi intoarce privirile catre Rasarit. In volumul de fata Geoffrey Jukes explica motivele care au stat in spatele deciziei lui Hitler de a invada Uniunea Sovietica (Operatia Barbarossa) si ofer... Detalii »
Editura: Corint   Categorie: Istorie   Autor: Geoffrey Jukes  
Studii istorice. Miscarea luptei pentru pace initiata si condusa la inceput de catre Comitetul Mondial al partizanilor Pacii - si apoi de catre Consiliul Mondial al Pacii constituie o cotitura un drum nou plin de lumina in istoria popoarelor.Istoria ne arat... Detalii »
Editura: Universitara   Categorie: Istorie   Autor: Frederich Wenberg  
Studii istorice. Populatiile dupa cum stim nu au memorie istorica. Repeta la nesfarsit greselile trecutului fara a-si da seama ca tocmai aceste erori le-au condus parintii inaintea lor spre aceleasi scadente pe care le vor trai sub o forma agravata inainte ... Detalii »
Editura: Vicovia   Categorie: Istorie   Autor: Serge Monaste  
Studii istorice. Fata de Secui cu care Romanii au trait intotdeauna in trecutul lor in bune raporturi sa dam dovada de prietenie caci ei intr-o mare parte as indrazni sa spun in marea lor majoritate ne sunt frati de-ai nostri frati pierduti dar totusi frati... Detalii »
Editura: Vicovia   Categorie: Istorie   Autor: G. Popa Lisseanu  
Studii istorice. Un francez Desjardins calatori atunci anume in Moldova pentru a vedea cum e acea populatie pe care Europa o considera ca pe niste maroniti fara noroc prigoniti de furia drusilor romani. In cartea sa Les Juifs de Moldavie el descrie o popula... Detalii »
Editura: Vicovia   Categorie: Istorie   Autor: Nicolae Iorga  
  • Carti Online:
  • 1187   1 - 20