Publicistica Eseuri

  • Carti Online:
  • 903   1 - 20
[Fara subcategorie]. Mergand pe linia unei noi interpretari a conditiei de editor si subliniind ca intelegerea raportului complex dintre editor si cititor nu este posibila exclusiv dintr-un unghi sociologic Cadioli ne propune o reflectie asupra ultimelor teorii... Detalii »
Editura: Paralela 45   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Alberto Cadioli  
[Fara subcategorie]. Aceasta prima istorie a agentiilor de presa romanesti este rezultatul unei intense munci de arhiva si urmareste evolutia cronologica pe parcursul unui secol a doua mari agentii de presa pe care le-a avut tara noastra pana la instaurarea com... Detalii »
Editura: Paralela 45   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Florica Vranceanu  
[Fara subcategorie]. La origine teza de doctorat lucrarea lui Mircea Vasilescu un critic si istoric literar preocupat cu preponderenta de problemele comunicarii defineste traseele relatiei autor cititor pornind de la analiza prefetelor epilogurilor dedicatiilor... Detalii »
Editura: Paralela 45   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Mircea Vasilescu  
[Fara subcategorie]. Adunand articole publicate in Dilema Veche si Cotidianul in 2004 si 2005 volumul Fiare vechi propune o radiografie politica sociala si pe alocuri personala semnata de Robert Turcescu: editoriale scrise in perioada de framantari politice a a... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Robert Turcescu  
[Fara subcategorie]. Volumul reuneste cronici si comentarii politice scrise in cursul anilor 2001-2004 si publicate in Ziua Ziarul financiar Formula As Evenimentul zilei Opinia studenteasca Lumea ieseanului Cuget liber Adevarul de Arad Dilema (ulterior Dilema V... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Adrian Cioroianu  
[Fara subcategorie]. Volumul reuneste eseurile publicate de autoare in revista 22 si in Romania libera in primii ani de dupa 1990. Aparute pentru prima data in 1993 la Editura Litera textele cuprinse in Crima si moralitate isi pastreaza la mai bine de un deceni... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Ileana Malancioiu  
[Fara subcategorie]. Aceasta carte scrisa deStephane Hessel apare la editura Nemira in anul 2011. Francez nascut in Germania erou al Rezistentei deportat la Buchenwald condamnat la moarte prin spanzurare membru al comisiei care a redactat Declaratia Universala ... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Stephane Hessel  
[Fara subcategorie]. Colectia de Povestiri Stiintifico-FantasticeAnticipatia Nr. 1apare la editura Anticipatia.Aceasta colectiea fost un periodic de literatura editat de revista Stiinta si Tehnica. Prima serie a aparut la 1 octombrie 1955 si a cuprins 466 de nu... Detalii »
Editura: Anticipatia   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: [Fara autor]  
[Fara subcategorie]. Abraham contemporanul nostru: iata cum ar putea fi caracterizata doar in trei cuvinte aceasta carte. Marturiile contemporane incepand cu cea a martorului principal a autorului cartii se intretes cu cele ale stravechilor traditii lumea de as... Detalii »
Editura: Minerva   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Rene Guitton  
[Fara subcategorie]. Cunoscutul ganditor francez Ren Guitton a adunat in aceasta carte O suta de scrisori de la lume catre Creator (cf. banderolei sub care a aparut cartea: Cent lettres du monde au Crateur). La prima vedere este o antologie oricum o antologie a... Detalii »
Editura: Minerva   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Rene Guitton  
[Fara subcategorie]. Volumul contine percutante analize de text din opera unor scriitori ca Ben Jonson John Donne George Herbert John Milton Henry Fielding Alexander Pope Aphra Behn sau John Cleland intr-un demers analitic personal ce reconstituie pentru citito... Detalii »
Editura: Paralela 45   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Mihaela Mudure  
[Fara subcategorie]. Istoria Ieroglifica a fost comoara de suprize pentru mine. Printre cele mai importante se afla: partile in versurile libere care ne-au arata un Cantemir poet povestile care singure pot stabili reputatia literara a lui Cantemir si sententiil... Detalii »
Editura: Gramar   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Dimitrie Cantemir  
[Fara subcategorie]. [Fara descriere]... Detalii »
Editura: Galaxia Gutenberg   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: [Fara autor]  
[Fara subcategorie]. O colectie impresionanta de perspective si realitati. A fost nevoie de un astfel de dictionar pentru ca Nicu Alifantis sa-si dea seama cat de multe nuante stie pe dinafara si cate definitii a tot ascuns de-a lungul anilor in muzica sa tandr... Detalii »
Editura: Alifantis Music   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Nicu Alifantis  
[Fara subcategorie]. Cartea scrisa de Nicolae Rusu este publicata in colectia Lucrari de specialitate a editurii Niculescu. Astazi se vorbeste tot mai mult de o criza a cartii si mai ales a cititorului de beletristica despre existenta unei rivalitati intre cart... Detalii »
Editura: Niculescu   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Nicolae Rusu  
[Fara subcategorie]. Pentru destinatarii acestei carti care sunt in special tineri distantati de radacinile culturii-nu neaparat din vina lor-si pe care ii asteapta marii clasici greci si latini.... Detalii »
Editura: Didactica Si Pedagogica   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Elena Ionescu  
[Fara subcategorie]. Pentru a dobandi intelepciunea milenara reflectati asupra acestor discutii si mai ales asupra raspunsurilor pe care Olimpia le ofera prietenelor sale: Eugenia Iuliana Delia si Alberta. Tema discutiei: Exista o religie adevarata sau sunt mai... Detalii »
Editura: Ecou Transilvan   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Olimpia Potra  
[Fara subcategorie]. Editie alcatuita de Valentin Tascu. Prezenta editie reproduce urmatoarele texte: Privind viata Editura Cultura nationala Bucuresti 1930. Capitolul Fragmente... este o selectie de texte cu caracter de cugetare pe care autorul editiei a opera... Detalii »
Editura: Minerva   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Garabet Ibraileanu  
[Fara subcategorie]. Un eseu pedagogic exprimand reflectia autorului asupra umanului prin care sunt demistificate falsele valori ale cunoasterii si ale unei civilizatii iresponsabile fiind un refuz al trecutului al insolentei al indiferentei. Este crezul autoru... Detalii »
Editura: Aramis   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Ion Negret-Dobridor  
[Fara subcategorie]. Lipsite de continuitate apostolica si reduse la o grupare de oameni cu interese religioase comune adunarile protestante jiu mai fiinteaza dupa o invatatura unica si o credinta neschimbata a Bisericii peste veacuri atata timp cat nici nu a e... Detalii »
Editura: Vicovia   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Visarion Moldoveanu  
  • Carti Online:
  • 903   1 - 20