Art Publicistica Eseuri

  • Carti Online:
  • 20   1 - 20
[Fara subcategorie]. Ireversibilitatea absoluta a timpului inca ar mai putea fi relativizata: azi la fel ca ieri si ca alaltaieri maine la fel ca poimaine inima ar bate in acelasi ritm o pulsatie va fi inselator de egala cu cealalta o trezire din somn ar parea ... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Jean Amery  
[Fara subcategorie]. E o rusine cetitorule ca iata in ciuda faptului ca de-un amar de vreme tragi la vanturi nu stii inca in ce chip se nasc ele si cum anume trebuie produse. Lumea-si inchipuie ca intre parturi deosebirea-i numai una: anume de la mic la mare e ... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Pierre-Thomas-Nicolas Hur  
[Fara subcategorie]. De la 1918 incoace fostele provincii ale imperiului austro-ungar navigheaza curajos impotriva unui curent istoric indicand invariabil Estul in care ele refuza cu incapatanare sa-si gaseasca noul Centru coagulant. Alcatuirea imperiului habsb... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Corina Ciocarlie  
[Fara subcategorie]. In anul 2007 un articol exploziv publicat in editia europeana a revistei Timescandaliza scena culturala franceza proclamand sententios moartea culturii franceze. Autorul Donald Morrison jurnalist american stabilit in Franta a fost repede pu... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Antoine Compagnon  
[Fara subcategorie]. In fine antologia de fata este inca o incercare alaturi de cele aratate mai sus de a-i ura poetului buna regasire cu tara de origine pe care a parasit-o constrans de capriciile istoriei acum mai bine de patru decenii. Nu ne ramane decat sa ... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Oskar Pastior  
[Fara subcategorie]. Mica dietetica este un volum care reuneste cele mai frumoase microtexte scrise de Alex. Leo Serban in ultimii cinci ani. O mica bijuterie un spectacol stralucitor de inteligenta rafinament farmec stilistic si umor fin cartea este un manual ... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Alex. Leo Serban  
[Fara subcategorie]. Asadar sa-ti faci datorii si sa nu poti plati pe urma - iata fundamentul ordinii sociale infernul si paradisul oricarei banci. Un pamflet savuros care demonteaza cu meticulozitate si umor mecanismele de functionare ale societatii noastre. D... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Jacques-Gilbert Ymbert  
[Fara subcategorie]. In sine teza-carte a Laurei Albulescu este noua si importanta in primul rand pentru ca pune tocmai marea problema a continuarii mai exact a utilizarii lui Bourdieu in conditiile in care Bourdieu insusi a tinut sa controleze si sa limiteze a... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Laura Albulescu  
[Fara subcategorie]. Gottland este o colectie splendida de reportaje literare despre Cehoslovacia secolului trecut trecand dincolo de stereotipuri culturale si surprinzand unicitatea spiritului ceh prin prisma unor personaje exceptionale: actrita Lida Baarova f... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Mariusz Szczygie┼é  
[Fara subcategorie]. Pentru Roger-Henri Guerrand wc-ul bideul oala de noapte sunt indicii esentiale in investigatiile sale asupra moravurilor unei populatii intr-un anume moment istoric. In acestea el vede atat expresiile lor de zi cu zi cat si reprezentarile l... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Roger-Henri Guerrand  
[Fara subcategorie]. In articolele din culegerea de fata se remarca lesne dincolo de familiarizarea cu domeniul perspectiva etica fara aroganta moralizare din care autorul priveste performanta si deopotriva viata sportiva. Ceea ce sporeste farmecul articolelor ... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Ionut Vulpescu  
[Fara subcategorie]. De la Salman Rushdie la Angela Gheorghiu de la Alex. Leo Serban si Oana Pellea la Radu Afrim si Ion Marin de la Andrei Serban la William Christie sau Radu Paraschivescu Profil. Poveste. Personaj i-a adus la rampa pe oamenii care spun raspic... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Marius Constantinescu  
[Fara subcategorie]. InMorti imaginare distins cuPremiul Medicis pentru eseu(2003) fictiunea si analiza se imbina pentru a descrie sfarsitul a mai bine de treizeci de scriitori de la Montaigne la Truman Capote trecand prin Balzac Freud si Nabokov. Nici urma de ... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Michel Schneider  
[Fara subcategorie]. Societatea occidentala contemporana pune mai mare pret pe moderatie decat pe reactia violenta si prefera compromisul in locul conflictului. Plecand de la analiza faimosului prim vers al Iliadei care devine o meditatie asupra valorii maniei ... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Peter Sloterdijk  
[Fara subcategorie]. De ce iubirea doare este rezultatul a sute poate mii de conversatii cu prieteni apropiati si cu straini care m-au lasat perplexa si derutata vazand haosul ce predomina in relatiile romantice si sexuale contemporane. De ce oare in pofida put... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Eva Illouz  
[Fara subcategorie]. Se spune ca un individ dintr-o suta este psihopat. Ceea ce inseamna ca in fiecare zi interactionam direct sau macar trecem pe strada pe langa o astfel de persoana. Teoretic psihopatii sunt usor de recunoscut: nu empatizeaza sunt manipulator... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Jon Ronson  
[Fara subcategorie]. Cand esti un plagiator sau un falsificator de citate te poti astepta ca viitorul tau sa nu fie tocmai roz daca ajungi sa fii dat in vileag. Dar cum e sa postezi o poza neinspirata pe Facebook sau sa arunci o gluma proasta pe Twitter si sa t... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Jon Ronson  
[Fara subcategorie]. Gramatica fanteziei este o minunata explorare a taramului imaginatiei si creativitatii. Gianni Rodari propune o serie de exercitii care de care mai interesante si mai amuzante pentru stimularea fanteziei prin inventarea de cuvinte sau de po... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Gianni Rodari  
[Fara subcategorie]. Aceasta carte clasica a zoologului Desmond Morris isi merita locul alaturi de Originea speciilor a lui Darwin prezentandu-l pe Om nu ca pe un inger cazut ci ca pe o maimuta inaltata care dovedeste un simt al umorului o energie si o imaginat... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Desmon Morris  
[Fara subcategorie]. Timp de 2.500 de ani cartile au fost folosite de oameni pentru a guverna a consemna istoria a venera a educa si a distra. Acest volum bogat ilustrat exploreaza una dintre cele mai versatile folositoare si durabile tehnologii inventate vreod... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Martyn Lyons  
  • Carti Online:
  • 20   1 - 20