Baroque Books Arts Publicistica Eseuri

  • Carti Online:
  • 21   1 - 20
[Fara subcategorie]. Spiritual vorbind Teodor Baconschi e un conservator de vana crestina privind cu mefienta la spectacolul modernitatii. Superstitia progresului il irita laicizarea crescanda o deplange tirania mass-media o repudiaza iar exhibitionismul de pe ... Detalii »
Editura: Baroque Books Arts   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Teodor Baconschi  
[Fara subcategorie]. E stupefiant. Dar asa stau lucrurile. Participam cu totii fara sa fi solicitat la o evidenta fragila luminoasa si confuza la care tinem mai mult decat la orice desi deseori o vorbim de rau: viata. Ce fac aici? iata intrebarea la care se str... Detalii »
Editura: Baroque Books Arts   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Jean d’Ormesson  
[Fara subcategorie]. Intr-un univers in care vrem sa cucerim totul de parca am si avea timp sa stapanim totul pe care ne straduim sa-l umplem cu cat mai multe dorinte inventate a avea si a consuma au inceput sa insemne a trai. Dominique Loreau ne invita sa pune... Detalii »
Editura: Baroque Books Arts   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Dominique Loreau  
[Fara subcategorie]. Ce mi s-ar intampla daca as urma dietele celebritatilor adulate de milioane de oameni? As supravietui? Prietenii mi-ar mai ramane aproape chiar daca i-as invita frecvent la cina si le-as pune toate ororile in farfurie? As reusi astfel sa aj... Detalii »
Editura: Baroque Books Arts   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Rebecca Harrington  
[Fara subcategorie]. A fi sau a nu fi inauntrul clanului? aceasta e intrebarea. Dar snobul are cu adevarat de ales? Tu esti snob? Si cand esti snob? Dar poti sa fii snob fara sa stii? Oricum cel dintai semn de snobism este sa te aperi de snobism. Snobismul este... Detalii »
Editura: Baroque Books Arts   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Adele Van Reeth  
[Fara subcategorie]. Micul infinit sau cheia simplitatii si a minimalismului adica sa nu cumperi nimic sa nu faci nimic si sa nu te atasezi de nimic daca nu e de cea mai buna calitate si de cel mai mare folos pentru a putea tine le nez au vent.... Detalii »
Editura: Baroque Books Arts   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Dominique Loreau  
[Fara subcategorie]. Esenta rafinata de ploaie infuzie subtila de senzatii si tandreturi retinere si voluptate coliere de stropi muze si creatori intr-un dans imperial desprins din generozitatea nuantelor salbatice de cenusiu-optimist. Pentru ca ploaia se iubes... Detalii »
Editura: Baroque Books Arts   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Dominique Loreau  
[Fara subcategorie]. Astazi cine are bani duce in general lipsa de stil iar cine are stil duce in general lipsa de bani. Pe timpuri snobismul indeplinea o anumita functie cata vreme exponentii inaltei societati impuneau un stil care merita imitat. [...]. Dar fa... Detalii »
Editura: Baroque Books Arts   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Alexander von Schonburg  
[Fara subcategorie]. Aceasta carte face parte din colectia Savoir-vivre a editurii Baroque Books Arts. 33 de lectii de filozofie de si pentru baietii rai dezvaluie adevarata fire a filozofilor - golani care se ridica impotriva autoritatilor politice si religioa... Detalii »
Editura: Baroque Books Arts   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Alain Guyard  
[Fara subcategorie]. Dominique Loreau va propune o subtila alianta a eticii cu estetica inspirata din filosofiile orientale o apologie a simplitatii care nu inseamna in ruptul capului simplificare. Spatiu lumina si ordine iata de ce are nevoie omul ca sa traias... Detalii »
Editura: Baroque Books Arts   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Dominique Loreau  
[Fara subcategorie]. Fiinte fantastice si Wernher von Braun Stonehenge si viata sexuala a coralilor mituri aborigene si episcopi anglicani intr-un cuvant... Luna. Luna lui Brunner un breviar sofisticat o istorie nocturna si o fresca a intunericului mister si im... Detalii »
Editura: Baroque Books Arts   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Bernd Brunner  
[Fara subcategorie]. Bogatia nu inseamna avere ci puterea de a renunta la ea. Cu stil. in viata este preferabil sa te obisnuiesti sa pierzi. ca sa te scutesti de multa tristete. - Helmut berger A fi inseamna mai mult decat a avea. Iar a avea stil inseamna totul... Detalii »
Editura: Baroque Books Arts   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Alexander von Schönburg  
[Fara subcategorie]. O lume a obiectelor inutile a ritualurilor inutile a conceptelor inutile. A relatiilor inutile a acumularilor inutile a exuberantelor inutile. Un desavarsit de util spectacol al inutilitatii mondene moderne si devoratoare in cautarea ferici... Detalii »
Editura: Baroque Books Arts   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Alexander von Schonburg  
[Fara subcategorie]. Popoare si populatii sminteala si intelepciune razboi si pace marire si decadere arta religie si arhitectura ingeri si monstri idei briliante si rateuri de geniu cele mai statornice erori si cele mai formidabile inventii care din pacate nu ... Detalii »
Editura: Baroque Books Arts   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Alexander von Schönburg  
[Fara subcategorie]. Reflectiile unui cititor pasionat asupra unui an al cartilor. In vreme ce calatorea la Calgary Alberto Manguel a fost frapat ca romanul pe care il citea (Goethe Afinitati elective) parea sa reflecte haosul social al lumii in care traia. Un ... Detalii »
Editura: Baroque Books Arts   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Alberto Manguel  
[Fara subcategorie]. Un ghid al francofilului si al anglomaniacului al gurmetului al expertului in stil si al iubitorului de arta. Un omagiu al fastului cu siguranta una dintre cele mai neobisnuite carti un compendiu atragator de schite literare o calatorie in ... Detalii »
Editura: Baroque Books Arts   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Jessica Kerwin Jenkins  
[Fara subcategorie]. O fermecatoare suita de personaje si idei pline de culoare locuri celebre si istorii fascinante din ametitorul univers al creatorilor de vin. Richard Vine a avut o idee geniala: sa rafineze cele mai aromate povesti despre vin si sa le picur... Detalii »
Editura: Baroque Books Arts   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Richard Vine  
[Fara subcategorie]. D e d i c a c e a s t a c a r t e t u t u r o r o a m e n i l o r c u c r e i e r . Dean Burnett Reactii ciudate si comportamente ilogice fascinatie fara margini si memorie egoista. Creierul falsificatorul de amintiri si marele maestru al c... Detalii »
Editura: Baroque Books Arts   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Dean Burnett  
[Fara subcategorie]. Secretele luxului. O pledoarie subtila si competenta pentru consumul rafinat si independent cu bun-gust si spirit de selectie. Totul despre lucrurile alese. Un slalom ludic in lumea celor mai remarcabile oferte insotit de cel mai profund re... Detalii »
Editura: Baroque Books Arts   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Alexander Marguier  
[Fara subcategorie]. Nimeni nu recunoate de buna voie ca minte. Insa cu totii mintim constiincios in fiecare zi pentru ca loialitatea e mai importanta decat cinstea. Te minti pe tine insuti sporindu-ti sentimentul propriei valori pentru ca minciuna inteleapta a... Detalii »
Editura: Baroque Books Arts   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Ute Ehrhardt  
  • Carti Online:
  • 21   1 - 20