Cartea Romaneasca Publicistica Eseuri

  • Carti Online:
  • 8   1 - 8
[Fara subcategorie]. Aceasta carte face parte din colectia Hors Collection a editurii Cartea Romaneasca. Nimic nu poate fi astazi mai interesant si mai incitant decat un Ghid al ipocritilor ipocritul fiind personajul - cu un arbore genealogic redutabil - care s... Detalii »
Editura: Cartea Romaneasca   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Peter Demeny  
[Fara subcategorie]. Amiel si canibalul face parte din colectia HORS COLLECTION a editurii Cartea Romaneasca. Ciprian Valcan propune nu doar o perspectiva sumbra asupra istoriei si asupra intregii alcatuiri a lumii in care preeminenta raului e un dat metafizic ... Detalii »
Editura: Cartea Romaneasca   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Ciprian Valcan  
[Fara subcategorie]. Volumul a fost publicat la editura Cartea Romaneasca in colectia HORS COLLECTION. Concepute in trei parti autonome dar nu si independente Exercitiile de imaturitate vor constitui o mare surpriza pentru cititorii familiarizati cu opera si st... Detalii »
Editura: Cartea Romaneasca   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Livius Ciocarlie  
[Fara subcategorie]. Seria de autor dedicata scriitorului Gheorghe Craciun reuneste atat lucrari de proza eseistica publicistica teorie si critica literara deja consacrate cat si volume inedite ramase in manuscris in arhiva sa. Seria este deschisa de romanul de... Detalii »
Editura: Cartea Romaneasca   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Gheorghe Craciun  
[Fara subcategorie]. In cultura globala actuala traducerea ocupa o pozitie ambigua fiind in acelasi timp omniprezenta si invizibila. Totul se traduce si se propaga aproape instantaneu autorii ideile si operele ajungand sa traiasca simultan mai multe vieti difer... Detalii »
Editura: Cartea Romaneasca   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Bogdan Ghiu  
[Fara subcategorie]. Proiect editorial finantat de Administratia Fondului Cultural National. Monografie a Gazetei literare cea mai importanta revista culturala a perioadei 1954-1968 cartea Luminitei Marcu radiografiaza fiecare numar al revistei alaturand descri... Detalii »
Editura: Cartea Romaneasca   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Luminita Marcu  
[Fara subcategorie]. Dusmanii societatii sau Cind pacientii pun Stapinire pe ospiciu aduna texte publicate in Convorbiri literare intre mai 2015 si octombrie 2016. Nu mi-am propus nici in acest volum a face critica in sensul curent al cuvintului si nici obisnui... Detalii »
Editura: Cartea Romaneasca   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Cassian Maria Spiridon  
[Fara subcategorie]. Seria de autor dedicata scriitorului Gheorghe Craciun reuneste atit lucrari de proza eseistica publicistica teorie si critica literara deja consacrate cit si volume inedite ramase in manuscris in arhiva sa. Seria este deschisa de romanul de... Detalii »
Editura: Cartea Romaneasca   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Gheorghe Craciun  
  • Carti Online:
  • 8   1 - 8