Ideea Europeana Publicistica Eseuri

  • Carti Online:
  • 16   1 - 16
[Fara subcategorie]. Aceasta carticica nu reprezinta pariul unor mari ambitii auctoriale nu urmareste sa revolutioneze filosofia iubirii nici sa deschida vreun drum nou. Nu este nici un manual un ghid al relatiei de cuplu cum au inceput sa apara atatea ca si cu... Detalii »
Editura: Ideea Europeana   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Liviu Antonesei  
[Fara subcategorie]. Povestea captivanta a unui cuplu spiritual Dostoievski si Tolstoi: doi titani care nu s-au cunoscut niciodata dar si-au citit operele au facut schimb de impresii prin intermediari au sustinut (pururi de la distanta o distanta incitanta si d... Detalii »
Editura: Ideea Europeana   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Ion Ianosi  
[Fara subcategorie]. Eseu monografic despre opera lui Nicolae Breban. O monografie incitanta si vie despre viata si opera romancierului Nicolae Breban - unul dintre cei mai controversati creatori din perioada postbelica. Volumul - un provocator eseu - constitui... Detalii »
Editura: Ideea Europeana   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Laura Pavel  
[Fara subcategorie]. Povestea fascinanta a unui scrib scrisa de unul dintre favoritii Editurii Gallimard. Un titlu-capcana menit sa suscite spiritele atrase de povestile fabuloase ale omenirii. Am incercat in secret pozitia scribului dar scribul ghemuit este un... Detalii »
Editura: Ideea Europeana   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Gerard Mace  
[Fara subcategorie]. Specialist in domeniul avangardei publicistul - extrem de incomod uneori! - Ovidiu Morar scrie despre scriitorii evrei din Romania intr-un stil incomod manat de un zeu al dreptatii impartial si feroce. Cine sunt scriitorii evrei? In ce masu... Detalii »
Editura: Ideea Europeana   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Ovidiu Morar  
[Fara subcategorie]. Editorul criticul si istoricul literar clujean Irina Petras propune lectorilor un studiu despre locurile favorite din literatura romana si cea universala paginile de teorie literara oferind nu putine repere asupra predilectiilor clasicilor ... Detalii »
Editura: Ideea Europeana   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Irina Petras  
[Fara subcategorie]. In paginile acestei carti am redat situatia generala din Paradisul Vestului si a exilatului roman venit aici vazuta in dublu avantaj de persoana particulara si jurnalist. Majoritatea celor veniti in perioada tranzitiei romane dar si o buna ... Detalii »
Editura: Ideea Europeana   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Eugen Cojocaru  
[Fara subcategorie]. Despre Europa s-a vorbit mult in special din perspectiva sociala si economica insa tema nu a fost dezbatuta asa cum s-ar fi cuvenit de pe pozitia culturii. Cartea Mituri si legende ale Antichitatii propune studii eseistice referitoare la ba... Detalii »
Editura: Ideea Europeana   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Lucia Daramus  
[Fara subcategorie]. Divortul de corp si de spirit este oare caracteristic gandirii actuale? O revolta impotriva ordinii biologice pare sa infiltreze surd conceptia pe care o avem despre lume. Autorii atentatelor sinucigase par sa-si regaseasca fascinatia pentr... Detalii »
Editura: Ideea Europeana   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Janine Chasseguet-Smirgel  
[Fara subcategorie]. La fel ca la modestele fiinte incercarile si erorile sunt prezente si la homo sapiens dar efectele sunt mai grave afectand de multe ori viata si habitatul celorlalti locuitori ai modestei noastre planete. Daca luam in considerare doar bilan... Detalii »
Editura: Ideea Europeana   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Octavian Opris  
[Fara subcategorie]. Nici avangardistii cei mai radicali n-au putut ignora total traditia desi la modul teoretic au pretins ca au aruncat-o la cosul de gunoi. Un Urmuz a valorificat absurdul care nu lipseste din folclor dar nici din Caragiale. Constructivistii ... Detalii »
Editura: Ideea Europeana   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Theodor Codreanu  
[Fara subcategorie]. Lucrarea de fata are in vedere tratarea unei adevarate realitati europene inca nerezolvata: migratia. Ea este un fenomen cu care se confrunta aproape toate popoarele lumii efectele ei marcand societatea fie din perspectiva celor care pleaca... Detalii »
Editura: Ideea Europeana   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Alina Cozan  
[Fara subcategorie]. Cea mai inconfortabila carte a anului editorial 2009. - Stefan BorbelyTradarea criticii este o excelenta naratiune eseistica o naratiune subiectiva inevitabil iritanta (fiind vorba de viata literara si de opiniile radicale ale unui prozator... Detalii »
Editura: Ideea Europeana   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Nicolae Breban  
[Fara subcategorie]. Jidi Majia este fara indoiala un poet al celor patru elemente crescut in muntii Dalingshan din Sud-Vestul provinciei Sichuan printre membrii tribului Nuosu o ramura a minoritatii etnice Yi. El cunoaste din interior cultura aborigena in care... Detalii »
Editura: Ideea Europeana   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Jidi Majia  
[Fara subcategorie]. O carte-eveniment.Ce greu este orice inceput! Dar necesar de neocolit. Nu stim cum va fi sfarsitul nu stim nici macar ce forma va lua drumul decat in linii mari dar pentru ca suntem aici pe acest pamant si pe acest continent Europa trebuie ... Detalii »
Editura: Ideea Europeana   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Nicolae Breban  
[Fara subcategorie]. Tentatia magnificarii excesive a valorilor autohtone comporta nu putine primejdii. Pe cele mai ales de a suscita acuzatii de protocronist de etnocentrism de localita de pasunism sau esprit de clocher de ignorare a tabloului mondial al evolu... Detalii »
Editura: Ideea Europeana   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Nicolae Barna  
  • Carti Online:
  • 16   1 - 16