Nemira Publicistica Eseuri

  • Carti Online:
  • 17   1 - 17
[Fara subcategorie]. Aceasta carte scrisa deStephane Hessel apare la editura Nemira in anul 2011. Francez nascut in Germania erou al Rezistentei deportat la Buchenwald condamnat la moarte prin spanzurare membru al comisiei care a redactat Declaratia Universala ... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Stephane Hessel  
[Fara subcategorie]. Aceasta carte apare la editura Nemirain anul 2010. Ca orice loc care a fost umplut cu o parte din propriul suflet jurnalul lui Alexandru Tatos este scris cu delicatete si sinceritate dar si cu prudenta omului care se teme chiar si de propri... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Alexandru Tatos  
[Fara subcategorie]. Aceasta carte Nationalismeleapare la editura Nemira. Odata cu sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial nationalismul a fost denuntat fara exceptie ca o cauza majora a conflictelor armate. Remediul propus consta in general in discursuri s... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Bernard Baertschi  
[Fara subcategorie]. In primul rand prin scopul pe care si-l propune o adevarata istorie a contraculturalitatii crestine De ce scandalizeaza crestinismul are nume roase detalii sociale culturale lingvistice si istorice specifice unei societati occidentale dezvo... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Jean-Pierre Denis  
[Fara subcategorie]. Ghidul lenesului. Mic tratat pentru lenesi rafinati care apare la edituraNemira in colectiaBonton a fost scris deTom Hodgkinson. Acestacontinua ceea ce a facut mereu adica editeaza reviste scrie articole da petreceri si va sugereaza sa o lu... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Tom Hodgkinson  
[Fara subcategorie]. Cand personajele sunt pregatite sa vina pe lume incep sa ma bantuie la modul sacaitor. Uneori am senzatia ca le vad in multime pe fuga la stop dand coltul strazii. Le zaresc numai din spate sau din semiprofil si intotdeauna doar pentru o cl... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Valentin Nicolau  
[Fara subcategorie]. Aceasta carte face parte din colectia Epoca a editurii Nemira. Din miile de cuvinte rostite la televiziune din comentariile analizele si editorialele nenumarate publicate in presa scrisa Radu Tudor a selectat cateva dintre creatiile sale pe... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Radu Tudor  
[Fara subcategorie]. Aceasta carte face parte din colectia Istoria a editurii Nemira. In cateva sute de pagini consistente si savuroase in care literatura istoria filosofia religia muzica artele plastice moda si multe alte sfere sunt chemate sa dea marturie pen... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Frederic Rouvillois  
[Fara subcategorie]. Ghidul lenesului. Mic tratat pentru lenesi rafinati care apare la editura Nemira in colectia Bonton a fost scris de Tom Hodgkinson. Acestacontinua ceea ce a facut mereu adica editeaza reviste scrie articole da petreceri si va sugereaza sa o... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Tom Hodgkinson  
[Fara subcategorie]. [Fara descriere]... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Valentin Nicolau  
[Fara subcategorie]. CarteaShakespeare. Lumea-i un teatru face parte din colectia Yorick a editurii Nemira. Antologia lui George Banu reuneste pentru prima oara metafore comparatii aforisme shakespeariene despre teatrul in viata despre disimulare si rol despre ... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: George Banu  
[Fara subcategorie]. In basmul romanesc Pisica o printesa e vrajita si se transforma in pisica trup in care va ramane pana cand un fiu de imparat ii va taia capul. In cele din urma se va gasi cineva care sa joace acest rol. De ce si in ce fel?Marie-Louise von F... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Marie-Louise von Franz  
[Fara subcategorie]. [...] o colectie de filozofii de viata feminine o sursa de cunoastere o carte care ofera raspunsuri la intrebarile existentiale pe care si le pun femeile in timpul calatoriei lor prin viata. Femeile sunt inzestrate cu o putere uluitoare cu ... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Michelle Jackson  
[Fara subcategorie]. Aceasta carte scrisa de Denis Diderotface parte din colectia Yorickaediturii Nemira.... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Denis Diderot  
[Fara subcategorie]. Capodoperele nu trebuie explicate prin cuvinte credea Flaubert. Tablourile trebuie contemplate in tacere era convins Braque. Dar noua oamenilor ne place sa cautam sensuri sa exprimam opinii sa ne contrazicem sustine Julian Barnes. Din cauta... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Julian Barnes  
[Fara subcategorie]. Traducerea ca pretext pentru a scrie. Scrisul ca pretext pentru a iubi. Iubirea ca pretext pentru a trada. Tradarea ca pretext pentru a traduce. Trado e o carte deschizatoare de drumuri. Prin ea e anulata o data pentru totdeauna imaginea ro... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Svetlana Carstean  
[Fara subcategorie]. Lectura obligatorie pentru toti care locuiesc in satul global din zilele noastre Galaxia Gutenberg este ca o harta indispensabila pentru traseul nostru prin infinitul peisaj al comunicarii. In epoca televiziunii alb-negru Marshall McLuhan a... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Marshall McLuhan  
  • Carti Online:
  • 17   1 - 17