Rao Publicistica Eseuri

  • Carti Online:
  • 16   1 - 16
[Fara subcategorie]. Acest eseu al lui Fernando Savater completeaza ca o reflectare inoglinda cartea dedicata poruncilor veterotestamentare Cele zeceporunci in secolul al XXI-lea. Cu inteligenta si ironie filosofulspaniol mediteaza in aceste pagini de o vibrant... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Fernando Savater  
[Fara subcategorie]. Cel care va citi cu atentie aceasta carte va intelege ca ea nu da nici un fel asigurari despre triumful revolutiei nici despre durata operatiunilor sale nici despre caile anevoioase ce le va avea de parcurs si cu atat mai putin despre capac... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Guy Debord  
[Fara subcategorie]. Cele zece porunci in secolul al XXI-lea reprezinta o abordare actuala a unei traditii biblice dupa cum autorul lamureste in subtitlu: Traditional si actual in mostenirea ramasa de la Moise. Fernando Savater unul dintre cei mai originali si ... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Fernando Savater  
[Fara subcategorie]. Daca in Arta lecturii am reunit eseurile-manifest ale Virginiei Woolf privind principiile modernismului in Portrete in oglinda am regrupat o serie de texte semnificative pentru modul in care scriitoarea isi ilustreaza crezul poetic in cupri... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Virginia Woolf  
[Fara subcategorie]. Cine deschide astazi cartea de eseuri a Virginiei Woolf cu intentia de a se initia in arta lecturii are din prima clipa senzatia patrunderii intr-un spatiu privilegiat. E invitat sa se dezbrace de prejudecatile si de servitutile exercitiulu... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Virginia Woolf  
[Fara subcategorie]. Sa ne inchipuim ca suntem sunati de pe fix iar persoana care suna ne intreaba Unde esti? Raspunsul ar exprima o mirare indreptatita: Unde vrei sa fiu? Sunt aici unde ma suni! Dar aparitia telefonului mobil complica lucrurile: incepem prin a... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Maurizio Ferraris  
[Fara subcategorie]. Memoria vegetala reuneste noile reflectii ale lui Umberto Eco despre lumea straveche si fascinanta a cartilor despre bibliofilie despre memorie si bucuria lecturii. Un volum elegant si rafinat in care Eco face un elogiu al cartilor al lui b... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Umberto Eco  
[Fara subcategorie]. Cicero a fost un autor prolific care a scris numeroase eseuri tratate si scrisori pe tema modului in care trebuie condusa o tara. Aceasta scurta antologie ofera doar o mostra a ideilor sale consemnate pe parcursul mai multor ani si in circu... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Marcus Tullius Cicero  
[Fara subcategorie]. Putini sunt aceia care stiu ca Eseurile lui Proust constitue un punct de plecare intru descifrarea ciclului In cautarea timpului pierdut. Asadar in spatele Memoriilor lui Saint-Simon a Scrisorilor lui Madame de Sevigne a romanelor lui Stend... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Marcel Proust  
[Fara subcategorie]. Un om fara de tara este viziunea ironica si incredibil de amuzanta a lui Vonnegut despre viata arta politica si propria persoana precum si despre starea sufletului uman in America actuala. Scrisa pe parcursul a cinci ani cu exemple din Mark... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Kurt Vonnegut  
[Fara subcategorie]. Daca v-ati intrebat vreodata cum ar fi sa luati masa cu Franz Kafka cu Jane Austen sau cu Raymond Chandler aceasta este ocazia cea mai buna pentru a capata un raspuns. Ventrilocul literar Mark Crick prezinta paisprezece retete cu vocea unor... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Mark Crick  
[Fara subcategorie]. Ernesto Sabato spunea in urma cu cincizeci de ani ca eseurile sale sunt reflexia inevitabila a unui om din timpurile noastre si ca nu-si doreste decat sa fie citite ca un soi de autobiografie spirituala. Azi insa e greu sa il diferentiem pe... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Ernesto Sabato  
[Fara subcategorie]. Decupajul foucauldian al ideilor isi pastreaza pana astazi noutatea radicala descriptiile lui terminologice nu au doar o precizie impinsa pana la elocventa detaliului dar si un suflu evocator o miscare de larga respiratie epica. Cuvintele s... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Michel Foucault  
[Fara subcategorie]. Nici vii nici morti ilustreaza cel mai bine crezul gazetarului care opune adevarul oricarei retorici demonteaza mascaradele politice ale momentului ii demasca pe impostori apara moralitatea si vrea cu orice pret binele natiunii sale impotri... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Augustin Buzura  
[Fara subcategorie]. Scriu cu incrancenare sau cu melancolie despre ceea ce-mi starneste simturile dintr-o ulita uitata a existentei. Adesea ulita e batuta de politicieni verosi porniti sa cumpere voturi si precaritati la gramada. Au pret pentru fiecare amarat ... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Marian Nazat  
[Fara subcategorie]. Chiar daca asa ni se pare uneori arta nu trebuie sa fie nestiutoare si invatatura nu trebuie sa fie plicticoasa. Anita Albus ne invita prin aceasta carte la o plimbare prin cinci secole si la intalniri minunate cu pictori si filosofi scriit... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Anita Albus  
  • Carti Online:
  • 16   1 - 16