Tact Publicistica Eseuri

  • Carti Online:
  • 12   1 - 12
[Fara subcategorie]. Prima reactie publica la ideea reactualizarii lui Lenin este desigur un acces de ras sarcastic: Marx e in regula chiar si pe Wall Street exista oameni care-l iubesc astazi Marx poetul marfurilor cel care a furnizat descrieri perfecte ale di... Detalii »
Editura: Tact   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Slavoj Zizek  
[Fara subcategorie]. Profanarea inseamna restituirea pentru uzul si proprietatea comuna a oamenilor a ceea ce era separat in sfera sacrului ori religiosului. Aceasta intuitie poate fi considerata un fir al Ariadnei ce conduce cititorul de-a lungul a zece eseuri... Detalii »
Editura: Tact   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Giorgio Agamben  
[Fara subcategorie]. Texte de critica politica si sociala articolele retinute dezvolta atitudinea si viziunea unuia dintre cei mai controversati si fascinanti scriitori contemporani depasite din punct de vedere cronologic ele pastreaza incisivitatea si savoarea... Detalii »
Editura: Tact   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Jean Genet  
[Fara subcategorie]. Volumul Tablouri vii regrupeaza cele mai importante eseuri ale lui Pierre Klossowski din perioada 1936-1983. Asa numitele tablouri vii constituie in fapt o culegere (in patru secvente) de dialoguri si interogari critice a oamenilor si lectu... Detalii »
Editura: Tact   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Pierre Klossowski  
[Fara subcategorie]. Acest eseu fragment al unei intreprinderi filosofice (sau speculative pentru a utiliza vocabularul sau) cu totul importante reia de la radacina problema care a pus in miscare filosofia critica a lui Kant si prin intermediul solutiei pe care... Detalii »
Editura: Tact   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Quentin Meillassoux  
[Fara subcategorie]. Cartea lui Henri Michaux Viata in pliuri (1949) fascineaza si seduce. Sunt texte in care autorul impinge la extrem cateva trasaturi ale poemului in proza mostenite de la Baudelaire: umorul negru inregistrarea bizareriei cotidiene conjugarea... Detalii »
Editura: Tact   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Henri Michaux  
[Fara subcategorie]. Recenta carte a lui Philippe Forest (nascut in 1962) Le Roman le rel et autres essais aparuta in 2007 la Editura Ccile Dfaut la Nantes si pe care Editura Tact o prezinta tradusa publicului romanesc strange laolalta mai multe conferinte si a... Detalii »
Editura: Tact   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Philippe Forest  
[Fara subcategorie]. OPUS DEI este termenul tehnic care in traditia bisericii catolice de limba latina desemneaza incepand deja din secolul al VI-lea liturghia adica exercitarea functiei sacerdotale a lui Isus Cristos [] in care cultul public integral este exer... Detalii »
Editura: Tact   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Giorgio Agamben  
[Fara subcategorie]. Mihai Gotiu este cel mai avizat jurnalist in miscarile civice din Romania de la firul ierbii pe care le urmareste si le documenteaza de peste 15 ani. In 2007 scria deja ca Rosia Montana va deveni cea mai importanta miscare civica din tara i... Detalii »
Editura: Tact   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Mihai Gotiu  
[Fara subcategorie]. Daca Barthes a fost in campul cultural-literar puternic logocentrat romanesc un autor dominant aproape fetisizat oricum iconic care deci nici nu avea practic nevoie sa fi e propriu-zis tradus deci citit ca sa circule si sa fie folosit sa se... Detalii »
Editura: Tact   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Roland Barthes  
[Fara subcategorie]. In ciuda unui intreg alai de comentatori si deci deja a unei idei de-a gata potrivit careia Bruno Latour s-ar rupe de predecesorii sai imediati marea pleiada (sau generatie 30) a ganditorilor asa-zis poststructuralisti incorect (dar nu si i... Detalii »
Editura: Tact   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Bruno Latour  
[Fara subcategorie]. Omul modern se uita cu un ochi la credinta si cu unul la ratiune. Prin urmare perspectiva sa asupra istoriei e confuza. Timp de secole istoria lumii occidentale a fost privita fie din punctul de vedere crestin fie din cel al antichitatii cl... Detalii »
Editura: Tact   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Karl Lowith  
  • Carti Online:
  • 12   1 - 12