Trei Publicistica Eseuri

  • Carti Online:
  • 9   1 - 9
[Fara subcategorie]. Un eseu captivant care impleteste filosofia morala cu hermeneutica si istoria ideilor. O poveste cuceritoare despre viata morala si implinirea de sine. Aceasta carte arata ca filosofia vorbeste despre lucrurile care ne privesc direct. In ur... Detalii »
Editura: Trei   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Daniel Nica  
[Fara subcategorie]. Ma gandesc de parca asta ar interesa pe cineva cum l‑am cunoscut. Si apoi cum a plecat dintre noi. Dar nici in acest punct nu cred ca ar fi multi interesati sa afle detalii. Desi Aici e genul acela de intamplare pe care el il adora si pe ... Detalii »
Editura: Trei   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Dan Radu Stanescu  
[Fara subcategorie]. Intreaga lume ne uraste iar noi meritam acest lucru: iata convingerea majoritatii europenilor cel putin in Vest. Europa este vinovata fata de trecutul ei (razboaie persecutii religioase colonizari fascism comunism) iar europenii sunt datori... Detalii »
Editura: Trei   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Pascal Bruckner  
[Fara subcategorie]. Un fascinant dialog intre un laureat Nobel si o psihoterapeuta despre nevoia umana de a imagina povesti Lucrand de unul singur scriitorul este singurul responsabil pentru povestea pe care o spune. Pe de alta parte terapeutul colaboreaza cu ... Detalii »
Editura: Trei   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: J.M. Coetzee  
[Fara subcategorie]. Ecologia - o propaganda a terorii? Preocuparea fata de mediu a devenit un imperativ al zilelor noastre. Suntem atat de preocupati sa salvam lumea incat grija noastra s-a transformat in fanatism. Protectorii mediului ne acuza neincetat ca ra... Detalii »
Editura: Trei   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Pascal Bruckner  
[Fara subcategorie]. Belvedere. Cincisprezece conversatii cu artisti contemporani este prima carte de interviuri cu artisti aparuta in Romania si se doreste a fi un prim pas catre o mai buna intelegere a perspectivei de ansamblu a istoriei artei romanesti in co... Detalii »
Editura: Trei   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Adina Zorzini  
[Fara subcategorie]. Scrisa pe baza documentarii in colectii de carte rara din Scotia Statele Unite Finlanda Islanda Olanda Germania si Austria lucrarea lui Catalin Avramescu este unica istorie sistematica a canibalismului reflectata in oglinda filozofiei. Acea... Detalii »
Editura: Trei   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Catalin Avramescu  
[Fara subcategorie]. Ceea ce uneste multiplele si altminteri foarte diferitele perspective si abordari din aceasta carte este ideea de criza a Uniunii Europene si tentativele de refacere a ordinii globale la sfarsitul a ceea ce putem numi etapa post-Razboi Rece... Detalii »
Editura: Trei   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Valentin Naumescu  
[Fara subcategorie]. O colectie de peste patruzeci dintre eseurile preferate ale lui Tyson Moartea intr-o gaura neagra abordeaza nenumarate subiecte de la firavele eforturi ale industriei filmului de a crea cerul instelat pana la ce-ar insemna sa te afli in int... Detalii »
Editura: Trei   Categorie: Publicistica Eseuri   Autor: Neil deGrasse Tyson  
  • Carti Online:
  • 9   1 - 9