Carti de Literatura

  • Carti Online:
  • 23986   1 - 20
Literatura clasica. Larry Darrell protagonistul romanului Pe muchie de cutit este un tanar american in cautarea absolutului. Un personaj clasic intr-o lume moderna care a starnit interesul unor celebri regizori si artisti de-a lungul timpului: romanul a stat l... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Fictiune   Autor: W. Somerset Maugham  
Literatura romana. Aceasta carte face parte din colectiaPunct RO. Proza a edituriiAdenium. InimaRea (pseudonimul lui George Tudor n. 1950) a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti (promotia 1974). A lucrat ca profesor de limba france... Detalii »
Editura: Adenium   Categorie: Fictiune   Autor: InimaRea  
Literatura de divertisment. In centrul romanului se afla relatia in triunghi pasionala si plina de tragism intre doi barbati animati de demoni diferiti si o femeie cu un vis numai al ei...... Detalii »
Editura: Miron   Categorie: Fictiune   Autor: Rosie Thomas  
Literatura de divertisment. Cand Chloe il reintalneste dupa doi ani pe sotul ei grecul Leon Stephanides de care fusese despartita crezuse ca acesta o dorea din nou doar pentru a-i darui un copil asa cum ii spusese sora lui Marisa cu care acesta parea sa aiba o relatie... Detalii »
Editura: Alcris   Categorie: Fictiune   Autor: Penny McCusker  
Literatura de divertisment. Casnicia lui Rachel se terminase cu amaraciune si invinuiri. Era convinsa ca Ben ii fusese infidel si ca incercase sa minta ca sa scape. Doi ani mai tarziu credea ca uitase ce se intamplase si singurul lor punct de contact era fiica lor Dai... Detalii »
Editura: Alcris   Categorie: Fictiune   Autor: Josie Maloney  
Literatura de divertisment. New York Times Bestseller 100 de saptamani in topul vanzarilor. Seria Vampirii Sudului sta la baza serialului Trueblood o productie originala HBO realizat de regizorul serialului Sub Pamant SRL. Un cocktail exploziv de suspans paranormal se... Detalii »
Editura: Leda   Categorie: Fictiune   Autor: Charlaine Harris  
Toti am auzit despre Tristan si Isolda si despre dragostea lor ilicita, dar exemplara, intr-atit incit sa fie considerata fondatoare a conceptului de iubire in mentalul european. Beroul a fixat in scris povestea lor in secolul al XII-lea, i... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Literatura  
Scrise si publicate la interval de mai multi ani - 1910, 1914, respectiv, 1920 - cele trei proze reunite in acest volum au un element comun: desi in moduri diferite, ele abordeaza problematica artistului. Gertrud este povestea a doi prieten... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Literatura Straina  
La prima vedere, Ioana, zisa Biba, este o femeie obisnuita. Inca tinara, energica, se ocupa de casa si de iubitul bolnav. Ea are insa o poveste cutremuratoare: in urma cu mai multi ani, si-a ucis in bataie fratele. Ce anume a impins-o la ac... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Literatura Romana  
Destine supuse unui destin mai cuprinzator, caruia nu ne putem sustrage, asa cum nu ni-l putem evita nici pe cel individual. Acest destin atotcuprinzator este istoria. Ea inalta si coboara, fericeste si sfarama atat destine individuale cat ... Detalii »
Editura: Tempus   Categorie: Literatura Romana  
Literatura romana. Aceasta carte face parte din Seria de autor Marin Preda a editurii Cartex 2000.... Detalii »
Editura: Cartex 2000   Categorie: Fictiune   Autor: Marin Preda  
Literatura clasica. Aceasta carte face parte din Colectia de lux a editurii Adevarul.Poveste despre doua orase este unul dintre romanele in care nedreptatea este adusa in prim-plan.Urmarind viata catorva protagonisti care trec prin evenimentele desfasurate ina... Detalii »
Editura: Adevarul   Categorie: Fictiune   Autor: Charles Dickens  
Literatura romana. ...Putini erau prietenii care il intelegeau corect. Unora li se parea ca e prea imaginativ prea liber in plasmuirile sale in timp ce materia asezata in pagina suferea de fapt de o prea mare observatie jurnaliera. Altora scrisul li se infati... Detalii »
Editura: Humanitas   Categorie: Fictiune   Autor: Mircea Horia Simionescu  
Proiectul scriptural al lui Zoltan Rostas pare inspirat de un daimon borgesian: o Carte mare cat Lumea, transcriind, cu o bulimie febrila, toate intamplarile, pe masura ce ele se petrec, toate vietile, traite in toate mediile, de toti prota... Detalii »
Editura: Curtea Veche   Categorie: Literatura Romana  
Scriitorul norvegian Per Petterson (n. 1952) a debutat in 1987 cu volumul de povestiri Aske i munnen, sand i skoa (Cenusa in gura si nisip in pantofi). De atunci a publicat mai multe romane, intre care Jeg nekter si Det er greit for meg (in... Detalii »
Editura: Univers   Categorie: Literatura Straina  
In sase luni, cinci femei sunt ucise pe strazile din Montmartre. Toate cele cinci crime sunt comise la caderea intunericului, dupa acelasi tipar. Convins ca are de-a face cu un criminal in serie, Maigret crede ca i-a inteles mecanismul ment... Detalii »
Categorie: Literatura  
Concepute in trei parti – autonome, dar nu si independente –, Exercitiile de imaturitate vor constitui o mare surpriza pentru cititorii familiarizati cu opera si stilul lui Livius Ciocarlie. Daca prima parte este un studiu de literatura... Detalii »
Editura: Cartea Romaneasca   Categorie: Literatura Romana  
La sfarsitul secolului al XIX-lea, in anii tumultuosi de dupa Ultimatumul britanic, Coroana portugheza se confrunta, atat in regat, cat si in colonii, cu o serie de crize politice, sociale si militare, care aveau sa duca la prabusirea monar... Detalii »
Editura: Allfa   Categorie: Literatura Straina  
 La 3 decembrie 1926 o femeie indurerata a disparut in mod misterios de la resedinta sa din Berkshire, Anglia. Descoperirea masinii acesteia abandonate in Surrey a provocat ingrijorare cu privire la siguranta ei. A fost gasita o saptamana ... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Literatura Straina  
Caporalul de jandarmi Lituma si adjunctul sau Tomas au in grija campamentul unui santier de constructie a unei sosele transandine din Peru. Ba chiar si o mina din apropiere. Dar peste platourile alpine si in vaile Anzilor pluteste spectrul ... Detalii »
Editura: Humanitas   Categorie: Literatura Straina  
  • Carti Online:
  • 23986   1 - 20