Carti Ecranizate

  • Carti Online:
  • 544   1 - 20
Romanul Despre dragoste si umbra a fost ecranizat in anul 1994 cu Antonio Banderas si Jennifer Connelly in rolurile principale. O poveste de iubire cu atat mai patimasa si mai intensa cu cat totul par...... Detalii »
Categorie: Fictiune Literatura  
Povesti & Povestiri. Aceasta carte face parte din colectia Piticul cu povesti a editurii Andreas. Aleksei Tolstoi a fost un scriitor rus care a abordat multe genuri dar care s-a specializat in literatura SF si romane istorice. In 1936 a scris o adaptare a faimo... Detalii »
Editura: Andreas   Categorie: Carti Pentru Copii   Autor: Aleksei Tolstoi  
Literatura contemporana. Richard Russo s-a nascut in 1949 in Johnstown New York unde si-a petrecut prima parte a vietii. Isi publica primul roman Mohawk in 1986. Urmeaza The Risk Pool (1988) si Nobodys Fool (Nu sunt fraierul nimanui) publicat in 1993. Nu sunt fraie... Detalii »
Editura: Univers   Categorie: Fictiune   Autor: Richard Russo  
Literatura contemporana. Romanul Despre dragoste si umbra a fost ecranizat in anul 1994 cu Antonio Banderas si Jennifer Connelly in rolurile principale. O poveste de iubire cu atat mai patimasa si mai intensa cu cat totul pare sa-i fie potrivnic: un barbat si o fem... Detalii »
Editura: Humanitas Fiction   Categorie: Fictiune   Autor: Isabel Allende  
Literatura clasica. Disperare a fost ecranizat in 1978 de Rainer Werner Fassbinder scenariul fiind semnat de Tom Stoppard.Disperare abordeaza una dintre temele predilecte ale operei nabokoviene: aceea a dublului. Protagonistul cartii Hermann Karlovici este un ... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Fictiune   Autor: Vladimir Nabokov  
Veriga centrala a unei trilogii, 'Ce mica-i lumea!' s-a bucurat de o excelenta primire din partea criticii si a publicului larg, fiind nominalizata la Premiul Booker, pe anul 1984 si, ulterior, ecranizata sub forma de serial de televiziune,... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Literatura Straina  
Literatura de divertisment. Miss Blandish este frumoasa tanara si bogata. Nu-i lipseste decat un singur lucru: norocul. Intre talhari psihopati jurnalisti fotografi si detectivi fara noroc o fata oricat de frumoasa nu va avea niciodata parte de orhidee.James Hadley Ch... Detalii »
Editura: Vremea   Categorie: Fictiune   Autor: James Hadley Chase  
Cartile lui David Mitchell sunt traduse in peste 30 de limbi. Distins cu British Book Literary Fiction Award si nominalizat la Booker Prize, Nebula Award si Arthur C. Clarke Award, Atlasul norilor a fost ecranizat in 2012, cu Tom Hanks, Hal... Detalii »
Editura: Humanitas Fiction   Categorie: Carti  
Romanul Lumea de orez al lui Su Tong, unul dintre cei mai renumiti scriitori chinezi contemporani, a fost ecranizat in 2004 de Jian-zhong Huang, cu Lan Shi, Zeru Tao si Kun Yang in rolurile principale. Lumea de orez este lumea lui Cinci-... Detalii »
Editura: Humanitas Fiction   Categorie: Carti  
Romanul Sete de iubire a fost ecranizat in 1967, in regia lui Koreyoshi Kurahara, cu Ruriko Asaoka in rolul principal. Sub masca imperturbabila a chipului delicat, Etsuko este un personaj tragic, fascinant. Se avanta orbeste spre Saburo, fa... Detalii »
Categorie: Literatura  
Romanul Despre dragoste si umbra a fost ecranizat in anul 1994 cu Antonio Banderas si Jennifer Connelly in rolurile principale. O poveste de iubire cu atat mai patimasa si mai intensa cu cat totul pare sa-i fie potrivnic: un barbat si o fem... Detalii »
Categorie: Beletristica  
Simpozionul Scriitorul, cenzura si securitatea a avut loc concomitent cu lansarea celui de-al saptelea volum din seria Opere complete ale scriitorului Bujor Nedelcovici. Succesul Simpozionului, valoarea participantilor, a temelor discutate,... Detalii »
Categorie: Istorie Comunism  
Literatura clasica. Mandrie si prejudecata publicat pentru prima oara pe 28 ianuarie 1813 este cel mai cunoscut si apreciat roman scris de Jane Austen si totodata prima comedie romantica din istoria romanelor. In acelasi timp a devenit unul dintre cele mai cit... Detalii »
Editura: Aldo Press   Categorie: Fictiune   Autor: Jane Austen  
Traducere din limba engleza de Fraga Cusin si Ioana Filat Tracy Chevalier este autoarea romanului Fata cu cercel de perla, vindut in peste un milion de exemplare si ecranizat in 2003, cu Scarlet Johansson si Colin Firth in rolurile principa... Detalii »
Categorie: Beletristica  
Literatura contemporana. Romanul a fost ecranizat in 1970 intr-o productie exceptionala in regia lui Mike Nichols avand in distributie nume mari precum Alan Arkin Buck Henry Anthony Perkins sau Orson Welles. Catch-22 a fost la vremea aparitiei sale o carte imbratis... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Fictiune   Autor: Joseph Heller  
Aparitia, in 1963, a romanului Orasul si cainii ii aduce lui Mario Vargas Llosa o rapida consacrare internationala: cartea e tradusa imediat in douazeci de limbi, pentru ca apoi sa fie ecranizata. Este momentul in care incepe spectaculoasa... Detalii »
Editura: Humanitas   Categorie: In Afara Colectiilor  
Fictiune. Batrinul care citea romane de dragoste a fost ecranizat in anul 2001, in regia lui Rolf de Heer, cu Richard Dreyfuss in rolul principal. Antonio Jose Bolívar, ramas vaduv inca de tinar, isi cauta linistea intr-un sat indepartat din p... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Carte  
Fictiune. Romanul O dragoste a fost ecranizat in 1965, in regia lui Gianni Vernuccio. Arhitectul Antonio Dorigo, ajuns aproape de mijlocul vietii, este un celibatar misogin, convins ca aspectul sau fizic il defavorizeaza. Asa, cel putin, isi explica ... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Carte  
Fictiune. T.S. Garp este fiul bastard al lui Jenny Fields, o feminista excentrica si neortodoxa care se straduieste din rasputeri sa-i dea fiului ei o educatie nonconformista. Dar orice efort in acest sens starneste in Garp noi temeri si fobii. Singu... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Carte  
Fictiune. Romanul Placerile vietii a fost ecranizat in 1974 in Marea Britanie, filmul avindu-i in rolurile principale pe Paul Aston, Barbara Atkinson si Judy Cornwell. Pentru prestatia ei, aceasta din urma a fost nominalizata in 1975 la Premiul BAFTA... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Carte  
  • Carti Online:
  • 544   1 - 20