Jurnale

  • Carti Online:
  • 6362   1 - 20
Memorii & Jurnale. Am ajuns la capatul calatoriei mele o calatorie lunga si grea. Cu meandre si ocolisuri. O calatorie frumoasa asa cum e viata... Si fara intoarcere. Numai dus. Sunt recunoscatoare tuturor celor care mi-au fost alaturi. La bine si la rau cum ... Detalii »
Editura: Humanitas   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Micaela Ghitescu  
'Nimic din personalitatea lui Cioran nu poate fi mai esential etalat in afara scrisorilor catre fratele sau, Aurel, ori sensibil modificat fata de marturisirile facute aici lui Jeni si Arsavir Acterian, lui Mircea Eliade, N. Tatu sau Consta... Detalii »
Editura: Humanitas   Categorie: Memorii Jurnale  
General, Literatura. Explains Austen′s methods, motivations, and morals The fun and easy way(r) to understand and enjoy Jane Austen Want to know more about Jane Austen? This friendly guide gives the scoop on her life, works, and lasting impact on our culture.... Detalii »
Categorie: Biografii Memorii Jurnale  
Povesti adevarate, Crime. Tells the story of the author whose two-week holiday to celebrate her sister's birthday ended up a waking nightmare. This book tells how she was arrested at Denpasar airport after marijuana was found in her luggage. It tells how she learnt ... Detalii »
Categorie: Biografii Memorii Jurnale  
Biografii. Istoria intortocheata a jaguarului albastru - Radu Portocala... Detalii »
Categorie: Biografii Memorii Jurnale   Autor: Radu Portocala  
Memorii & Jurnale. Aceasta carte face parte din colectia Fapte Idei Documente a editurii Vremea. Aceste pagini au fost scrise in marea lor majoritate chiar in timpul derularii evenimentelor din decembrie 89 la care cu exceptia celor petrecute in institutia un... Detalii »
Editura: Vremea   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Sorin M. Radulescu  
Memorii & Jurnale. Aceasta carte de numai 170 de pagini este scrisa cu verva de Giulio Einaudi editorul providential al casei de editura care-i poarta si azi numele este un scurt breviar al acestei activitati. Dar mai presus de asta aceste Franturi de memorie... Detalii »
Editura: Pavesiana   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Giulio Einaudi  
Memorii & Jurnale. Almanahul calatoriilor mele este un jurnal de calatorii care surprinde prin prospetimea suculenta si umorul informatiilor oferite. Autorul reuseste sa surprinda cu obiectivitate peisaje obiceiuri - bune si rele - si arhitecturi care dau ind... Detalii »
Editura: Sigma   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Mosari  
Memorii & Jurnale. Visul fluturelui albastru reprezinta debutul tinerei scriitoare. Aceasta ampla calatorie va aduca cititorului momente si stari de la cele mai vii si luminoase pana la cele mai amare si resemnate stari care in fond prevestesc sfarsitul inevi... Detalii »
Editura: Ecou Transilvan   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Roxana Lunganu  
Memorii & Jurnale. Broderiiface parte din aceeasi familie a romanelor grafice in care Satrapi isi transpune alb-negru diferite episoade autobiografice. Considerat un fel deSex and the Cityiranian acest volum nu scapa din vedere nici un subiect picant fara sa ... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Marjane Satrapi  
Memorii & Jurnale. Descris de Margaret Thatcher drept omul care picteaza acele imagini ingrozitoare Francis Bacon a ajuns in anii '80 prin imaginile in care exploateaza brutalitatea realitatii cel mai scump pictor in viata. Interesul lui Bacon fata de natura ... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Biografii Memorii   Autor: David Sylvester  
Memorii & Jurnale. Jumatate memorii (anii 1950-1960 in Bucurestii locuintelor comune si ai mizeriei de pe santier) jumatate jurnal contemporan de calatorie (din China la Muntele Athos si din Normandia pana in padurile rusesti) cartea lui E. Agalidis descrie t... Detalii »
Editura: Curtea Veche   Categorie: Biografii Memorii   Autor: Ermilios Agalidis  
Editie ingrijita de Gabriel Kohn. Postfata de Cornel Ungureanu 'Cu zece ani in urma, in 2001, am terminat De la Timisoara la Viena, o carte in care descriam circumstantele plecarii mele din Timisoara si primii mei ani in pribegie, sfarsind... Detalii »
Editura: Editura Universitatii Alexandru Ioan Cuza Iasi   Categorie: Memorii Jurnale  
'Peisajele, oamenii, animalele, teama de esec - totul este real intr-un text autobiografic ce depaseste asteptarile fictiunii. De la universul civilizatiei pe care o lasa in urma, pina la ariditatea savanei, Dealurile verzi ale Africii este... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Memorii Jurnale  
Suntem in Bucurestii fericitei belle epoque, un oras prins in vartejul modernizarii, care-l indeparteaza treptat de Orient si-l intoarce spre Apusul altor miraje. Maude Rea Parkinson, o tanara profesoara educata la Magdeburg, amatoare de c... Detalii »
Categorie: Memorii Jurnale  
Rememorare si consemnare, confesiune si analiza, fragmentele se integreaza intr-un ansamblu coerent, o imagine caleidoscopica a Romaniei ultimilor ani si a unui destin individual pe care incercarile nu l-au ocolit. Tema se reliefeaza limped... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Memorii Jurnale  
Dupa 1990, a publicat doua culegeri de pamflete politice si sociale — Tratat de injuraturi, I si II — si mai multe culegeri de texte scurte: Povestiri, Oameni normali, 248 de povestiri, Momente, schite, insemnari, Prosti, dar multi, Pov... Detalii »
Editura: Curtea Veche   Categorie: Literatura Romana  
'Amandoi parintii mei aveau o memorie admirabila si erau niste povestitori neintrecuti. In lungile seri de iarna ne tineau pe noi, copiii, pe profesori, pe guvernante si pe musafirii zilei ceasuri intregi sub farmecul povestirilor lor, faca... Detalii »
Categorie: Memorii Jurnale  
Cartea aduce in lumina avatarurile si clipele de bucurie traite de Eugenia si Radu Greceanu, pereche emblematica pentru soarta bucurestenilor dintr-o 'anumita clasa', care au razbatut prin valtorile celei de-a doua jumatati a veacului al XX... Detalii »
Editura: Vremea   Categorie: Memorii Jurnale  
Acest roman incearca sa ne demonstreze ca miracolele inca mai sunt posibile, ca viata inca mai poate fi traita sub semnul iubirii. El este un maestru al cuvintelor si un mare iubitor al naturii, iar ea, o pictorita celebra in stare sa vada... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Biblioteca Rao  
  • Carti Online:
  • 6362   1 - 20