Carti de Drept

  • Carti Online:
  • 4044   1 - 20
Drept & Legislatie. Demersul autoarei vizeaza cu suficienta maturitate seriozitate si eleganta un domeniu in care se resimtea nevoia unei abordari monografice. Lucrarea se evidentiaza prin temeinicul examen critic al punctelor de vedere exprimate in literatura... Detalii »
Editura: Lumen   Categorie: Carti De Specialitate   Autor: Madalina Ioana Moraru  
Drept & Legislatie. Lucrarea de fata cuprinde Legea nr. 7/1996 republicata in M. Of. nr. 720 din 24 septembrie 2015 si rectificata in M. Of. nr. 825 din 5 noiembrie 2015 precum si 17 dintre cele mai frecvent utilizate acte normative din materia cadastrului si ... Detalii »
Editura: Hamangiu   Categorie: Carti De Specialitate  
Drept & Legislatie. Lucrarea Ghidul masterandului se doreste a fi un instrument ajutator pentru studentii facultatilor de drept istorie sau stiinte politice care doresc sa urmeze un curs de masterat in aceste domenii precum si pentru cei care sunt interesati s... Detalii »
Editura: C h Beck   Categorie: Carti De Specialitate   Autor: Vataman Dan  
Lucrarea TVA intracomunitar. Frauda carusel. Rambursarea TVA reprezintă o evaluare a cadrului legislativ privind taxa pe valoarea adăugată aferentă tranzacţiilor intracomunitare.... Detalii »
Categorie: Politica Drept Drept  
Legislatie speciala, Proprietate intelectuala, Marci inregistrate. International Trademark Classification: A Guide to the Nice Agreement helps trademark and IP attorneys properly classify goods and services on trademark applications.It explains the forty-five Classes of goods and services adopted under the... Detalii »
Categorie: Legislatie Si Drept  
Drept & Legislatie. Cateva definitii: juridic vorbind prezumtia este acea consecinta logica pe care legea sau judecatorul o trage dintr-un fapt cunoscut cu privire la un fapt necunoscut. Prezumtiile legale sunt stabilite prin lege si sunt relative daca pot fi ... Detalii »
Editura: Hamangiu   Categorie: Carti De Specialitate   Autor: Mihaela Paraschiv  
Drept & Legislatie. Problematica asigurarilor sociale preocupa intreaga societate mai ales in actualul context economico-social si legislativ. Frecventele discutii pe tema modificarilor legislative recente sau preconizate cu privire la noua Lege a pensiilor re... Detalii »
Editura: Hamangiu   Categorie: Carti De Specialitate   Autor: Florentina Rotaru  
Lucrarea Urmarirea silita a bunurilor imobile reprezinta o investigatie stiintifica cuprinzatoare si aprofundata a uneia dintre cele mai importante institutii ale executarii silite. Intr-adevar, urmarirea silita imobiliara este cea mai comp... Detalii »
Categorie: Politica Drept  
Drept & Legislatie. Aceasta carte face parte din colectia Legislatie a editurii Hamangiu. Editia de fata cuprinde textul la zi al Codului muncii republicat cu modificarile aduse prin Legea privind unele masuri pentru degrevarea instantelor judecatoresti precum... Detalii »
Editura: Hamangiu   Categorie: Carti De Specialitate  
Drept & Legislatie. Aceasta lucrare se inscrie pe linia cercetarilor autorului legate de fenomenul coruptiei si care reprezinta o reusita expertiza stiintifica. Lucrarea care poate fi parcursa atat de studentii la drept profesori universitari cat si de diferit... Detalii »
Editura: Niculescu   Categorie: Carti De Specialitate   Autor: Sebastian Sarbu  
Drept & Legislatie. TVA national vs. Intracomunitar urmareste o evaluare a referentialului normativ in domeniul taxei pe valoarea adaugata. Se pune accentul pe prezentarea aspectelor esentiale cu incidenta relevanta in practica de zi cu zi precum si pe decript... Detalii »
Editura: C h Beck   Categorie: Carti De Specialitate   Autor: Patroi Dragos  
Drept & Legislatie. Ele reprezinta o sinteza si pentru ca in cadrul aceleasi rubrici sunt supuse analizei si criticii propriile interpretari pentru eventuale deschideri spre reconsiderari sau compliniri normative. Din motivele aratate comentariile pe articole ... Detalii »
Editura: Universul Juridic   Categorie: Carti De Specialitate   Autor: Deleanu Ion  
Drept & Legislatie. Cursul de fata prezinta o analiza detaliata a dreptului familiei ca ramura a sistemului de drept raportat la noua viziune a legiuitorului roman asupra relatiilor de familie si a celor asimilate acestora care in prezent sunt cuprinse in regl... Detalii »
Editura: Hamangiu   Categorie: Carti De Specialitate   Autor: Cristina Codruta Hageanu  
Drept & Legislatie. Problematica acestei lucrari a fost tratata in mod distinct in doua parti: institutia juridica a persoanelor fizice si institutia juridica a persoanelor juridice. In vederea intocmirii temelor propuse spre analiza tinand seama de exigentele... Detalii »
Editura: C h Beck   Categorie: Carti De Specialitate   Autor: Ernest Lupan  
Drept & Legislatie. In contextul prefacerilor legislative aduse de noul Cod civil si abrogarii substantiale a Codului comercial temelia dreptului comercial este restructurata. Cursul de fata este elaborat in noua matca a principiilor Codului civil actual fiind... Detalii »
Editura: Hamangiu   Categorie: Carti De Specialitate   Autor: Vasile Nemes  
Drept & Legislatie. Lucrare este un instrument practic si eficient practicienilor in drept studentilor facultatilor de drept cat si altor categorii de persoane interesate in cunoasterea aprofundarea si aplicarea dreptului Uniunii Europene ce constituie o ordin... Detalii »
Editura: Hamangiu   Categorie: Carti De Specialitate   Autor: Diana Alina Rohnean  
Drept & Legislatie. Aceasta editie contine versiunea oficiala consolidata a Tratatului privind Uniunea Europeana si a Tratatului privind functionarea Uniunii Europene (fostul Tratat de instituire a Comunitatii Europene) dupa intrarea in vigoare a Tratatului de... Detalii »
Editura: Hamangiu   Categorie: Carti De Specialitate   Autor: Beatrice Andresan Grigori  
Drept & Legislatie. Lucrarea prezinta intr-o abordare cu caracter monografic problematica raporturilor patrimoniale dintre soti in reglementarea noului Cod civil autorul asumandu-si misiunea de a exprima in premiera judecati asupra unor institutii juridice noi... Detalii »
Editura: Hamangiu   Categorie: Carti De Specialitate   Autor: Adrian Alexandru Banciu  
Drept & Legislatie. Lucrarea de fata reprezinta o sinteza a practicii judiciare a Curtii de Apel Bucuresti Sectia a VII-a civila si pentru cauze privind conflicte de munca si asigurari sociale ce cuprinde cele mai relevante decizii pronuntate in primul semestr... Detalii »
Editura: Hamangiu   Categorie: Carti De Specialitate   Autor: Daniela Georgeta Enache  
Drept & Legislatie. Cazurile cuprinse in culegerea de fata sunt prezentate pe subdomenii in capitole distincte in ordinea pronuntarii solutiilor.La sfarsitul fiecarui capitol apare evidentiata modalitatea in care actele normative comunitare incidente in hotara... Detalii »
Editura: Universul Juridic   Categorie: Carti De Specialitate   Autor: Maria-Cristina Petre  
  • Carti Online:
  • 4044   1 - 20