Carti de Istorie

  • Carti Online:
  • 16537   1 - 20
Studii istorice. Saga dinastiei Romanov a fost publicata la editura Corint sine prezinta momente importante din viata si domnia suveranilor care au stat de-a lungul secolelor pe tronul Imperiului Rus: Petru cel Mare si Ecaterina a II-a Elisabeta si Pavel I ... Detalii »
Editura: Corint   Categorie: Istorie   Autor: Jean Des Cars  
Auxiliare scolare.
Editura: Nominatrix   Categorie: Manuale Auxiliare Scolare  
Citat fara a fi fost citit - cum ii placea lui insusi sa spuna despre mentorii scolii Ardelene care nu ajunsesera intotdeauna la sursele grecesti - B.P. Hasdeu a ramas in multe privinte necunoscut ca istoric.Cu exceptia Istoriei critice a r... Detalii »
Editura: Vestala   Categorie: Cazuri Reale Si Controverse   Autor: Bogdan Petriceicu Hasdeu  
Auxiliare scolare. Scrierea unui manual de istorie implica o responsabilitate foarte mare si necesita o buna pregatire profesionala atat ca istoric cat si ca dascal. Prin mesajul transmis ajungi sa influentezi opinii si sentimente tu esti cel care creionezi l... Detalii »
Editura: Sigma   Categorie: Manuale Si Auxiliare Scolare   Autor: Delia Grigore  
Al doilea volum al Memoriilor lui Cicerone Ionitoiu descrie efortul celor care, ramasi fideli constiintei proprii si valorilor morale, au dus din exil o lupta inegala impotriva regimului comunist din Romania. Reuniti in jurul Comitetului (C... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Istorie Politologie  
Stiinte Umaniste. Monumentala lucrare Istoria credintelor si ideilor religioase exploreaza originea si semnificatiile divinitatilor si riturilor din diferite epoci si regiuni ale lumii punand in evidenta dupa cum afirma autorul insusi unitatea fundamentala a... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Carti De Specialitate   Autor: Mircea Eliade  
Studii istorice. Aceasta carte scrisa deEugen Sendrea a aparut la editura Vicovia.Fascinantul Bacau! Adevarate comori arheologice istorice arhitectonice zac sub colbul gros al uitarii sau sub cel al scaietilor si troscotului. O avere inestimabila se distrug... Detalii »
Editura: Vicovia   Categorie: Istorie   Autor: Eugen Sendrea  
Studii istorice. Grecii antici au fost cei care au separat pentru prima oara domeniul cunoasterii in a sti si a face. Explorand tensiunea dintre inteligibilitate si instrumentalitate Peter Dear strabate episoade cheie ale istoriei stiintei demonstrandu-ne c... Detalii »
Editura: Herald   Categorie: Istorie   Autor: Peter Dear   
Clasa a IX-a. Lucrarea este o incitanta si atractiva invitatie la cunoasterea istoriei muzicii. Cele 160 de pagini ale manualului cuprind o serie de informatii care ofera elevilor un traseu captivant redactat intr-o maniera fluenta si in acelasi timp exp... Detalii »
Editura: Cd Press   Categorie: Manuale Si Auxiliare Scolare   Autor: Mirela Driga  
Auxiliare scolare. Aceasta carte se adreseaza atat elevilor care urmeaza sa sustina examenul de bacalaureat la istorie respectiv celor de la filiera teoretica - profil umanist - si de la filiera vocationala precum si profesorilor. Domeniile de continut ale pr... Detalii »
Editura: Niculescu   Categorie: Manuale Si Auxiliare Scolare   Autor: Magda Stan  
Sa afli ce a fost in mintea lui Hitler, cand a trecut la genocidul evreilor, sau in cea lui Stalin, care si-a decimat poporul, ori chiar in mintea lui Vlad Tepes, a carui sete de dreptate putea sa fie la fel de bine o sete de cruzime, iata ... Detalii »
Editura: Litera   Categorie: Istorie Politologie  
'Controlul cartii' a fost o sectie a Directiei Literatura in cadrul institutiei cenzurii (Directia Generala a Presei si Tipariturilor). Volumul incearca sa recupereze fondul inca necunoscut al institutiei cenzurii sisa prezinte fenomenul ce... Detalii »
Categorie: Istorie  
Aprobat cu OMEdC Nr. 5654 din 23.12.1997 si Nr. 4999 din 12.11.1998... Detalii »
Editura: Corint   Categorie: Clasa A Vii a  
Autor al unor erudite studii de istorie si filozofie a istoriei aparute in Franta, premiat de Academia Franceza, profesorul Neagu Djuvara lasa la o parte de data aceasta tonul academic, pentru a povesti tinerilor – si celor mai putin tine... Detalii »
Categorie: Ebooks  
Un volum esential cu 4 000 de fotografii, reproduceri, ilustratii si harti in care vei descoperi civilizatii, imperii, inventii, inovatii, razboaie, revolutii, fapte memorabile, personalitati marcante. Nu rata ocazia de a descoperi cele mai... Detalii »
Editura: Litera   Categorie: Enciclopedii  
S-a nascut la Bucuresti in 1916, intr-o familie de mai indepartata origine aromana care a dat tarii mai multi oameni politici, diplomati, profesori si oameni de stiinta. Tatal autorului. Marcel Djuvara, sef de promotie la Politehnica din Be... Detalii »
Editura: Libhumanitas   Categorie: Audiobooks Mp3 download  
Isiah and Marco share their love of baseball. Who's going to hit the ball farther? Who's going to... Detalii »
Categorie: Carti In Limba Engleza Other  
Cartea reprezintă o analiză extrem de documentată şi amănunţită a principalelor elemente care au stat la baza formării partidului nazist. Unul dintre numeroasele merite ale acestei lucrări excepţionale, poate cel mai important, es... Detalii »
Categorie: Istorie Cele Doua Razboaie Mondiale  
Cartea de fata este o incursiune temerara în istoria comunismului românesc, cu un accent special asupra unuia dintre episoadele cele mai tulburi si controversate. Regretatul profesor Pierre du Bois, reputat politolog elvetian, specializat... Detalii »
Categorie: Istorie Comunism  
Biografii. Istoria intortocheata a jaguarului albastru - Radu Portocala... Detalii »
Categorie: Biografii Memorii Jurnale   Autor: Radu Portocala  
  • Carti Online:
  • 16537   1 - 20