Carti de Istorie

  • Carti Online:
  • 16532   1 - 20
Studii istorice. Saga dinastiei Romanov a fost publicata la editura Corint sine prezinta momente importante din viata si domnia suveranilor care au stat de-a lungul secolelor pe tronul Imperiului Rus: Petru cel Mare si Ecaterina a II-a Elisabeta si Pavel I ... Detalii »
Editura: Corint   Categorie: Istorie   Autor: Jean Des Cars  
Auxiliare scolare.
Editura: Nominatrix   Categorie: Manuale Auxiliare Scolare  
Citat fara a fi fost citit - cum ii placea lui insusi sa spuna despre mentorii scolii Ardelene care nu ajunsesera intotdeauna la sursele grecesti - B.P. Hasdeu a ramas in multe privinte necunoscut ca istoric.Cu exceptia Istoriei critice a r... Detalii »
Editura: Vestala   Categorie: Cazuri Reale Si Controverse   Autor: Bogdan Petriceicu Hasdeu  
Auxiliare scolare. Scrierea unui manual de istorie implica o responsabilitate foarte mare si necesita o buna pregatire profesionala atat ca istoric cat si ca dascal. Prin mesajul transmis ajungi sa influentezi opinii si sentimente tu esti cel care creionezi l... Detalii »
Editura: Sigma   Categorie: Manuale Si Auxiliare Scolare   Autor: Delia Grigore  
Stiinte Umaniste. Monumentala lucrare Istoria credintelor si ideilor religioase exploreaza originea si semnificatiile divinitatilor si riturilor din diferite epoci si regiuni ale lumii punand in evidenta dupa cum afirma autorul insusi unitatea fundamentala a... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Carti De Specialitate   Autor: Mircea Eliade  
Studii istorice. Aceasta carte scrisa deEugen Sendrea a aparut la editura Vicovia.Fascinantul Bacau! Adevarate comori arheologice istorice arhitectonice zac sub colbul gros al uitarii sau sub cel al scaietilor si troscotului. O avere inestimabila se distrug... Detalii »
Editura: Vicovia   Categorie: Istorie   Autor: Eugen Sendrea  
Clasa a IX-a. Lucrarea este o incitanta si atractiva invitatie la cunoasterea istoriei muzicii. Cele 160 de pagini ale manualului cuprind o serie de informatii care ofera elevilor un traseu captivant redactat intr-o maniera fluenta si in acelasi timp exp... Detalii »
Editura: Cd Press   Categorie: Manuale Si Auxiliare Scolare   Autor: Mirela Driga  
Auxiliare scolare. Aceasta carte se adreseaza atat elevilor care urmeaza sa sustina examenul de bacalaureat la istorie respectiv celor de la filiera teoretica - profil umanist - si de la filiera vocationala precum si profesorilor. Domeniile de continut ale pr... Detalii »
Editura: Niculescu   Categorie: Manuale Si Auxiliare Scolare   Autor: Magda Stan  
Critica & Istoria artei. Aceasta lucrare bogat ilustrata (mai mult de 130 de reproduceri) ofera utilizatorilor - prin intermediul analizei unor notiuni al fiselor de autori al descrierilor de opere - informatii si repere necesare intelegerii artei contemporane. Sco... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Arta Design   Autor: Florence de Meredieu  
Aprobat cu OMEdC Nr. 5654 din 23.12.1997 si Nr. 4999 din 12.11.1998... Detalii »
Editura: Corint   Categorie: Clasa A Vii a  
Autor al unor erudite studii de istorie si filozofie a istoriei aparute in Franta, premiat de Academia Franceza, profesorul Neagu Djuvara lasa la o parte de data aceasta tonul academic, pentru a povesti tinerilor – si celor mai putin tine... Detalii »
Categorie: Ebooks  
S-a nascut la Bucuresti in 1916, intr-o familie de mai indepartata origine aromana care a dat tarii mai multi oameni politici, diplomati, profesori si oameni de stiinta. Tatal autorului. Marcel Djuvara, sef de promotie la Politehnica din Be... Detalii »
Editura: Libhumanitas   Categorie: Audiobooks Mp3 download  
Biografii. Istoria intortocheata a jaguarului albastru - Radu Portocala... Detalii »
Categorie: Biografii Memorii Jurnale   Autor: Radu Portocala  
Istorie Universala. Ghid pentru studiul istoriei medievale - Paolo Cammarosano... Detalii »
Categorie: Stiinte Umaniste   Autor: Paolo Cammarosano  
Studii istorice. Grecii antici au fost cei care au separat pentru prima oara domeniul cunoasterii in a sti si a face. Explorand tensiunea dintre inteligibilitate si instrumentalitate Peter Dear strabate episoade cheie ale istoriei stiintei demonstrandu-ne c... Detalii »
Editura: Herald   Categorie: Istorie   Autor: Peter Dear   
Critica & Istoria artei. Cartea semnata de Marin Gherasim vizeaza domeniul artelor plastice fiind practic o panorama a ultimelor trei decenii de arta romaneasca. Prin pertinenta si subtilitatea distinctiilor operate cartea il impune pe prestigiosul pictor ca un num... Detalii »
Editura: Paralela 45   Categorie: Arta Design   Autor: Marin Gherasim  
Studii istorice. Carte distinsa cu premiul A.D. Xenopol al Academiei Romane. Tentatia lui homo europaeus evidentiaza rolul institutiilor personalitatilor si scrierilor care au contribuit la contactele dintre Estul si Vestul continentului in perioada de tran... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Istorie   Autor: Victor Neumann  
Pornind cu precadere de la documentele de arhiva emise de autori­ta­tile ideologice care au supervizat institutiile culturale si de arta si unitatile de invatamant, autorul surprinde dinamica vietii intelectuale si artistice in primul... Detalii »
Categorie: Istorie  
 Spiritul director al lui Titu Maiorescu se desfasoara in aproape toate domeniile culturii noastre, inaugurand o noua orientare nu numai in literatura si cultura epocii, ci si in spiritul public. Seria criticilor aduse directiei de astazi ... Detalii »
Editura: Paideia   Categorie: Literatura  
Editate dupa volumul de memorii consemnate de Mite Kremnitz si cu o introducere de Sidney Whitman Cartea de fata este o editare prescurtata a volumului cu titlul original in limba germana 'Aus dem Leben Konig Karls von Rumanien. Aufzeichnun... Detalii »
Editura: Meteor Press   Categorie: Istoria Romanilor  
  • Carti Online:
  • 16532   1 - 20