Carti de Teatru

  • Carti Online:
  • 332   1 - 20
Literatura romana. Oprindu-se in creatia sa pe inspiratia trasa cu precadere din vechile motive baladesti pastratoare de mituri originare (al viziunii cosmice vietii si mortii al creatiei al intemeierii etc.) Valeriu Anania a prelungit procesul creator partic... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Fictiune   Autor: Valeriu Anania  
Romanica (Tsunami) este o comedie spumoasa, un pamflet, in esenta politic, care amendeaza moravurile din 'minunata lume noua' aparuta in nesfirsita tranzitie autohtona. Rezonanta titlului, un diminutiv al Romaniei – deja instalat conforta... Detalii »
Editura: Cartea Romaneasca   Categorie: Literatura Romana  
Teatru. Pusi Dinulescu are cateva procedee comice fara gres: parodia limbajului subcultural din mahalaua bucuresteana moderna care desi s-a mutat la Snagov a ramas o mahala morala si psihica... Pusi Dinulescu este un fonograf care inregistreaza cu ... Detalii »
Editura: Minerva   Categorie: Fictiune   Autor: Pusi Dinulescu  
Literatura romana.
Editura: Erc Press   Categorie: Fictiune   Autor: Vasile Alecsandri  
Teatrul l-a fascinat pe Gombrowicz de timpuriu. Era cunoscuta pasiunea lui pentru Shakespeare, din care stia sa recite scene intregi pe dinafara. De multe ori, in referirile la propriile piese, le considera parodii shakespeariene. Talentul ... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Poezie Teatru  
Pentru că nu am idei de propus lumii, pentru că vreau să evit banalitatea lucrurilor superficiale de care ne lovim şi care n-au legătură cu Eul nostru profund, am scris această piesă pornind de la vise pe care le-am pus cap la cap, ... Detalii »
Categorie: Beletristica Autori Clasici Romani  
Studii istorice. Sinteza fundamentala asupra teatrului universal de la inceputuri pana in sec. al XIX-lea. Exegeza absolut necesara intelegerii fenomenului teatral.... Detalii »
Editura: Vestala   Categorie: Istorie   Autor: Ovidiu Drimba  
Aceasta carte este, in primul rand, rezultatul explorarii personale a marilor muzee europene, vizitate in perspectiva studiului intreprins asupra prezentei spatelui in pictura si in teatru. Explorare la care s-a adaugat experienta spectator... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Istoria Artei  
Personajele din teatrul lui Caragiale formeaza, toate, o lume. O lume agitata, framantata, ridicola sau grava, neserioasa, vesela, superficiala ori prinsa in dilemele tragismului, o lume care pare une...... Detalii »
Categorie: Dictionare Enciclopedii Si Cultura Generala  
Ne putem intreba: este teatrul o cale pentru o intelegere mai buna a lumii? Raspunsul lui Brook e clar. Tocmai pentru ca traim in lumea aceasta fragmentata, teatrul contemporan este haotic si confuz s...... Detalii »
Categorie: Arta Arhitectura Si Design  
Ce este teatrul? Ce este performance-ul? Ce le conecteaza si in ce fel sunt diferite? Ce evenimente, oameni, practici si idei au dat forma teatrului si performance-ului in secolul XX? Si incotro se in...... Detalii »
Categorie: Arta Arhitectura Si Design  
Categorie: Fictiune Literatura  
Categorie: Fictiune Literatura  
La saizeci si patru de ani, Sabbath inca este certaret ca o soacra si libidinos ca in tinerete. Acum, dupa moartea amantei sale – un spirit liber a carui imaginatie erotica o intrecea chiar si pe a lu...... Detalii »
Categorie: Fictiune Literatura  
Seria Pixieste alcatuita din carticele educative care se adreseaza copiilor intre 3-7 ani. Cu desene atractive si text pe intelesul copiilor, carticelele prezinta aventurile unui spiridus, Pixi, si al...... Detalii »
Categorie: Carti Pentru Copii  
Una dintre caracteristicile scriiturii shakespeariene consta in formularea, in contextul unor situatii concrete, a unor sentinte si ganduri despre teatru si practica teatrului. Inca de la greci si rom...... Detalii »
Categorie: Arta Arhitectura Si Design  
Categorie: Arta Arhitectura Si Design  
In secolul al XVIII-lea, perioadele si modalitatile de a calatori coincid cu raspandirea modelor si maniilor colective. Daca la nivelul aristocratiei si al marii burghezii aflam moda celebrului «grand...... Detalii »
Categorie: Fictiune Literatura  
Ii putem prefera pe Mozart lui Bach si pe Dostoievski lui Tolstoi, dar nimeni nu va indrazni sa respinga muzica sau literatura. In schimb, numerosi sint cei care, creatori sau spectatori, se afirma ca...... Detalii »
Categorie: Biografii Memorialistica Publicistica Si Eseuri  
Multe dintre observatiile si sugestiile din aceasta carte ar putea fi considerate erezii. Ea este o compilatie si un distilat al ideilor si practicilor care m-au insotit si pe care le-am adunat in cei...... Detalii »
Categorie: Biografii Memorialistica Publicistica Si Eseuri  
  • Carti Online:
  • 332   1 - 20