Carti de Teatru

  • Carti Online:
  • 332   1 - 20
Teatrul l-a fascinat pe Gombrowicz de timpuriu. Era cunoscuta pasiunea lui pentru Shakespeare, din care stia sa recite scene intregi pe dinafara. De multe ori, in referirile la propriile piese, le considera parodii shakespeariene. Talentul ... Detalii »
Editura: Rao   Categorie: Poezie Teatru  
Teatru. Pusi Dinulescu are cateva procedee comice fara gres: parodia limbajului subcultural din mahalaua bucuresteana moderna care desi s-a mutat la Snagov a ramas o mahala morala si psihica... Pusi Dinulescu este un fonograf care inregistreaza cu ... Detalii »
Editura: Minerva   Categorie: Fictiune   Autor: Pusi Dinulescu  
Literatura romana. Oprindu-se in creatia sa pe inspiratia trasa cu precadere din vechile motive baladesti pastratoare de mituri originare (al viziunii cosmice vietii si mortii al creatiei al intemeierii etc.) Valeriu Anania a prelungit procesul creator partic... Detalii »
Editura: Polirom   Categorie: Fictiune   Autor: Valeriu Anania  
Literatura romana.
Editura: Erc Press   Categorie: Fictiune   Autor: Vasile Alecsandri  
Romanica (Tsunami) este o comedie spumoasa, un pamflet, in esenta politic, care amendeaza moravurile din 'minunata lume noua' aparuta in nesfirsita tranzitie autohtona. Rezonanta titlului, un diminutiv al Romaniei – deja instalat conforta... Detalii »
Editura: Cartea Romaneasca   Categorie: Literatura Romana  
Forme de arta. Aceasta carte face parte din colectia Yorick a editurii Nemira. Dedicat lui George Banu acest volum nu este un melanj pentru ca graviteaza in jurul unei constante: George Banu face parte din categoria criticilor-calatori a criticilor-martor... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Arta Design   Autor: Catherine Naugrette  
Oameni de teatru si universitari apropiati lui George Banu propun o adevarata declinare a calatoriilor teatrului, calatorii ale creatorilor si ale exploratorilor, calatorii istorice si calatorii recente. Expeditii, turnee, incursiuni in tea... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Poezie Teatru  
Pentru că nu am idei de propus lumii, pentru că vreau să evit banalitatea lucrurilor superficiale de care ne lovim şi care n-au legătură cu Eul nostru profund, am scris această piesă pornind de la vise pe care le-am pus cap la cap, ... Detalii »
Categorie: Beletristica Autori Clasici Romani  
Povesti & Povestiri. Din cuprins: Nuvele si povestiri: Hagi-Tudose Bunicul Bunica Sultanica Domnul Vucea Boaca si Onea Bursierul Apa si foc Sorcova Neghinita Palatul de clestar. Teatru: Apus de soare.... Detalii »
Editura: Nicol   Categorie: Carti Pentru Copii   Autor: Barbu Stefanescu Delavran  
Dedicat lui George Banu, acest volum nu este un melanj pentru ca graviteaza in jurul unei constante: George Banu face parte din categoria criticilor-calatori, a criticilor-martori. El calatoreste in n...... Detalii »
Categorie: Arta Arhitectura Si Design  
La saizeci si patru de ani, Sabbath inca este certaret ca o soacra si libidinos ca in tinerete. Acum, dupa moartea amantei sale – un spirit liber a carui imaginatie erotica o intrecea chiar si pe a lu...... Detalii »
Categorie: Fictiune Literatura  
Editura: Nemira   Categorie: Noutati   Autor: Thomas Ostermeier  
Una dintre caracteristicile scriiturii shakespeariene consta in formularea, in contextul unor situatii concrete, a unor sentinte si ganduri despre teatru si practica teatrului. Inca de la greci si rom...... Detalii »
Categorie: Arta Arhitectura Si Design  
Categorie: Fictiune Literatura  
Forme de arta. Comedia infloreste intr-o atmosfera degajata si placuta: trebuie sa fim convinsi ca suntem intr-un loc unde putem sa facem orice. Actoria de calitate are nevoie de exact aceleasi conditii. Jocul nu inseamna ca munca e frivola. Nici pe depar... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Arta Design   Autor: John Wright  
Teatru. Textele antologate reprezinta doar o mica parte din operele de valoare dedicate femeii in literatura austriaca a celei de a doua jumatati a secolului XX. Actor literar nou femeia nu mai este doar partenera barbatului ea are un univers auton... Detalii »
Editura: Institutul European   Categorie: Fictiune  
Activitati pentru copii. Teatru scolar pentru copii. Din cuprins: Eroii din Galaxia Gutenberg - comedie in trei tablouri Cine-i oare Fat-Frumos? - comedie in doua parti Accident... banan.... Detalii »
Editura: Erc Press   Categorie: Carti Pentru Copii   Autor: Iuliu Ratiu  
Doina Papp este critic si istoric de teatru, publicist, membru AICT (Asociatia internasionala a criticilor de teatru) si al Uniunii Oamenilor de Teatru din Romania. Sustine cronica teatrala laRevista 22, Scena.ro, Teatrul azi. A colaborat... Detalii »
Editura: Tracus Arte   Categorie: Poezie Teatru  
Caracterul lor de farsa-improvizatie da jocului o libertate a experimentului nemaiintilnita parca in piesele de mari dimensiuni ale lui Ionesco.In 1953, la Theatre de la Huchette, regizorul Jacques Polieri a pus in scena un Spectacol Ionesc... Detalii »
Editura: Humanitas   Categorie: Poezie Teatru  
Aceasta carte este, in primul rand, rezultatul explorarii personale a marilor muzee europene, vizitate in perspectiva studiului intreprins asupra prezentei spatelui in pictura si in teatru. Explorare la care s-a adaugat experienta spectator... Detalii »
Editura: Nemira   Categorie: Istoria Artei  
  • Carti Online:
  • 332   1 - 20