Carti de Poezii

  • Carti Online:
  • 2881   1 - 20
Poezie. Cand bati din aripi clipa Nu-ncerc vreodata sa te-oprescConteaza ce-ai adus cu tine Conteaza ce deja iubescConteaza versul ce se scrie Conteaza neamul ce n-apune Conteaza sa renasca geniul Unui popor Poet pe nume !Conteaza oamenii sa stie S... Detalii »
Editura: Vicovia   Categorie: Fictiune   Autor: Octavia Gavrilescu  
'Una dintre marile placeri pe care le ofera creatia lui Czeslaw Milosz este sentimentul de a vedea realitatea dintr-o perspectiva lucida. Seamus Heaney 'Milosz ne-a oferit o serie de contraadevaruri care tempereaza si adancesc perspectiva... Detalii »
Editura: Art   Categorie: Poezie Teatru  
Literatura romana. Eminescu e un poet de conceptie si asta a stanjenit pe critici care au evitat sa analizeze poezia lui cu subintelesul discret ca ea se va perima. Toata arta lui Eminescu sta in a preface ideile in muzica si in metafore de-a dreptul fara pla... Detalii »
Editura: Cartex 2000   Categorie: Fictiune   Autor: Mihai Eminescu  
Poezii & Teatru.
Editura: Roxel Cart   Categorie: Carti Pentru Copii   Autor: Otilia Cazimir  
Nobel.
Editura: Sophia   Categorie: Carti Premiate nobel Pulitzer Booker S a  
In rochia ei cu elefanti, Rosamund pluteste in fiecare dimineata pe deasupra lumii, privind in jos la orasul in care 'o asteapta o casa o strada un loc gol'. Rosamund, femeia copil care iubeste-traieste imbratisand neinfricat culori, obiect... Detalii »
Editura: Karth   Categorie: Poezie Teatru  
`Ce este o piesa scurta? Iata o intrebare pe care mi-o pun de multi ani, de peste 35 de ani, de cand scriu, de fapt, piese de teatru, iar unele ies scurte. O piesa scurta este de fapt un copil care decide la un moment dat ca nu mai vrea sa ... Detalii »
Editura: Paralela 45   Categorie: Poezie Teatru  
Poezii & Teatru. Din initiativa criticului Titu Maiorescu volumul Poezii reuneste cele mai frumoase creatii lirice antume si postume eminesciene reproduse dupa editia ingrijita de Perpessicius.... Detalii »
Editura: Corint Junior   Categorie: Carti Pentru Copii   Autor: Mihai Eminescu  
Poezie. Aceasta carte a aparut la editura Blassco.... Detalii »
Editura: Blassco   Categorie: Fictiune   Autor: Ion Minulescu  
Poezii & Teatru. O carte cu poezii pentru cei mici (3-5 ani) cu rime vesele si ilustratii amuzante care este publicata la editura Galaxia copiilor. Eroii si eroinele din ceata lui Truli-Ruli sunt campioni si majorete o mata se relaxeaza in hamac un crocodil... Detalii »
Editura: Galaxia Copiilor   Categorie: Carti Pentru Copii   Autor: Mihaela Chitac  
Poezie. Aceasta carte face parte din coelctia Bibliografia scolara a editurii Cartex 2000. De cate ori rostesc cuvantul poet ma gandesc fara voia mea la St. O. Iosif. Autorul Patriarhalelor al Credintelor si al Cantecelor mi se pare prototipul poet... Detalii »
Editura: Cartex 2000   Categorie: Fictiune   Autor: Stefan Octavian Iosif  
Poezie. Poeziile alese sunt in general dintre acelea care plac inca de la prima lectura. Drept urmare pot fi citite pe scena pot fi puse pe muzica si mai ales pot fi folosite pentru induplecarea unui vorbitor de engleza care poate nici n-a auzit de... Detalii »
Editura: Minerva   Categorie: Fictiune   Autor: Daniel Ionita  
Poezii & Teatru. Cele mai frumoase pagini din literatura romana Antologie intocmita de Tudor OprisIesind in intampinarea cererii a zeci de mii de elevi si iubitori de literatura de a avea la indemana un set complet de antologii care sa cuprinda cele mai rep... Detalii »
Editura: Aramis   Categorie: Carti Pentru Copii   Autor: Tudor Opris  
Poezie. I-am auzit textele prima data la Bistrita in 2010 si mi s-au parut tot ce era mai bun si mai adevarat din atatea poeme notabile declamate pe scena aceea. Raluca Ciochina nu avea volum. Felicitari celui care a recomandat-o. Greva tacerii nu ... Detalii »
Editura: Casa De Pariuri Literare   Categorie: Fictiune   Autor: Raluca Ciochina  
Poezie. Preocupat inca din tinerete de poezia lui Eugenio Montale Ilie Constantin - el insusi poet - propune acum o noua selectie bilingva din lirica marelui modernist italian. Grupajul cuprinde creatii din volumele Oase de sepie Prilejurile Motete... Detalii »
Editura: Paralela 45   Categorie: Fictiune   Autor: Eugenio Montale  
Poezie. Giuseppe Ungaretti (1888-1970) a fost unul dintre cei mai importanti scriitori italieni ai secolului XX. Poet de factura modernista jurnalist eseist si critic s-a numarat printre exponentii miscarii literare novatoare numita ermetism. Isi p... Detalii »
Editura: Paralela 45   Categorie: Fictiune   Autor: Giuseppe Ungaretti  
Grupe de varsta. Cartea Carusel de poezii cu-ntamplari de zi cu zi a fost de Maria Chirtoaca si a fost publicata de editura Carminis si contine o serie de poezii frumoase pentru copii.... Detalii »
Editura: Carminis   Categorie: Carti Pentru Copii   Autor: Maria Chirtoaca  
Poezie. Numele colectiei noastre Ludex deriva bineinteles din latinescul ludus joc plus -ex sufixoid publicitar (ca in de pilda merceonime ca stirex pirex modex buclex si altele de acest soi). Atunci cand Ludex are fatalmente sa-si incheie existent... Detalii »
Editura: Curtea Veche   Categorie: Fictiune   Autor: Serban Foarta  
'N-am intentionat sa dau, cu aceasta culegere, o antologie a poeziei lirice universale. Citind si recitind stihuri cantate in vechiul Egipt, in antichitatea greaca sau chineza, in padurile negre din strafundurile Africii, subt cerul italic ... Detalii »
Categorie: Poezie  
C.D Zeletin este primul traducator in romaneste al uneia dintre cele mai dificile opere lirice ale literaturii universale, poate cea mai dificila, Poezii de Michelangelo Buonarroti si al Florilor Raului de Charles Baudelaire, pe care a trad... Detalii »
Editura: Spandugino   Categorie: Poezie Teatru  
  • Carti Online:
  • 2881   1 - 20