Libraria Karte

  • Carti Online:
  • 308441   1 - 20
Mihai Gotiu a debutat editorial la Editura Paralela 45 prin prezentul volum, insa experienta sa intr-ale scrisului este mai indelungata. Povestea unui poem discursiv propune o lirica apropiata de realitatea curenta si prozaica, usor si inga... Detalii »
Categorie: Poezii  
Afland de povestea unui fiu de imparat pe nume Prostila" si a fratilor lui mai mari (in realitate chiar mai natangi decat mai micul lor frate), dar mai ales de faptul ca tocmai el reuseste in viata, cu bunatate, istetime (lucruri de ca... Detalii »
Categorie: Beletristica  
A fost odata ca niciodata un rege pe nume Arthur si un vrajitor, Merlin. Dar ce va spun eu aici, ca nu se poate sa nu fi auzit de ei pana acum si, de fapt, despre cu totul altcineva e vorba in carte. Iar acesta e un baietel tocmai cat deget... Detalii »
Categorie: Carte Copii  
Oricate v-ati lauda ca stiti despre cumatra vulpe si despre jupanul lup nu face doi bani pe langa ce-o sa aflati din cartea asta! Sa nu-mi spuneti ca stiati de vremea in care cumatra a slujit in casa jupanului? Nu-i asa ca v-am lasat cu gur... Detalii »
Categorie: Carte Copii  
A fost odata ca niciodata, ma rog, stiti si voi deja, in vremea aceea indepartata, in care totul era posibil. Cum ar fi ca o vrajitoare amarnica sa prefaca un preafrumos si bun fecior de imparat intr-un broscoi hidos, iar acesta sa-si afle ... Detalii »
Categorie: Altele  
Marius Oprea face parte din Scoala de la Brasov, iar volumul de fata, Solo de tamburina, reprezinta debutul sau individual. Apropiat de cautarile prietenilor si colegilor sai de grup, Marius Oprea construieste o poetica a sinceritatii, a ca... Detalii »
Categorie: Poezii  
BERISHA ?i Albania democratic? a ap?rut pentru prima dat? cu peste 15 ani in urm? ?i a fost reeditat? de mai multe ori in Albania. Nu este propriu-zis doar o simpl? monografie dedicat? unui om politic, ci o vast? panoram? a fr?mant?rilor di... Detalii »
Categorie: Beletristica  
Cartea se constituie dintr-o multitudine de insemnari din anii 1981-1989, cu o tematica extrem de variata, menite a-i servi autorului la elaborarea cartilor sale publicate sau inedite. In Jurnal involuntar se regasesc multe schite de capito... Detalii »
Categorie: Memorii Jurnale Biografii  
Apocalipsa 9 (retroproze) isi propune sa creeze o imagine in oglinda a autorului (si a antologiei si textelor antologate), cu zonele sale de interes in planul vietii si in planul creatiei. Decupand povestiri, capitole, secvente eseistice si... Detalii »
Categorie: Beletristica  
Prin activitatile propuse, autorii au urmarit cunoasterea si intelegerea drepturilor copilului, formarea de competente pentru tipurile de practici necesare unei societati democratice, formarea de atitudini deschise si angajate fata de ceila... Detalii »
Categorie: Beletristica  
Adela Greceanu este licentiata a Facultatii de Jurnalism din Sibiu si, in prezent, re-dactor la Societatea Romana de Radiodifuziune, unde realizeaza emisiuni culturale. Prima carte, Titlul volumului meu, care ma preocupa atat de mult (1998)... Detalii »
Categorie: Memorii Jurnale Biografii  
DIDACTICA CHIMIEI se adreseaza tuturor celor implicati in predarea si invatarea stiintelor, in general, si a chimiei, in particular, deopotriva profesorilor si studentilor. Originalitatea lucrarii consta mai ales in contributia adusa la pre... Detalii »
Categorie: Altele  
Creatie si analiza este una dintre cele mai cunoscute carti ale lui G. Ibraileanu. Acest scurt si stralucitor eseu se constituie intr-un reper esential in orice bibliografie cu privire la istoria si tehnica romanului modern. Pe marginea ope... Detalii »
Categorie: Critica Literara Eseistica  
TRILOGIA ARCANELORPRIMUL CÂNT: PUTEREAMARELE JOC A ÎNCEPUT...Raul îsi da cartile pe fata, una dupa alta. O organizatie secreta la scara planetara invoca puterile Tarotului din Marsilia, faimosul joc de carti divinatoriu, planificând asa... Detalii »
Categorie: Anticariat Altele  
Un roman incandescent şi senzual, care dezvăluie zbuciumul şi fragilitatea adolescenţei, voluptuos dar plină de graţie, hipnotic, irezistibil.Povestea unui băiat care trăieşte singur cu mama sa. Povestea unei veri, anotimp periculo... Detalii »
Categorie: Beletristica  
10 pacate ale Romaniei 1. Romania e blocata de oligarhi2. Sistemul politic este putred si nu genereaza solutii3. Tranzitia a fost insotita de mari minciuni4. Statul a devenit un adversar al populatiei, in lipsa mecanismelor de control5. Ins... Detalii »
Categorie: Critica Literara Eseistica  
Olivier Roy, specialist in islam, reuseste sa descrie in putine cuvinte, o situatie extrem de complexa: implicatiile pe care neoconservatorismul le-a avut asupra deciziilor lui George Bush.Punand la comun pe aceeasi axa a raului state difer... Detalii »
Categorie: Beletristica  
Yannick Haenel aduce un omagiu unui om obisnuit care ar fi putut deveni cel mai mare erou al secolului XX daca ar fi fost ascultat: Jan Karski. Le Figaro litteraire Jan Karski nu este o biografie romantata, ci o marturie, portretul unui mes... Detalii »
Categorie: Beletristica  
Aceste povestiri nu pot fi citite de oricine, oriunde si oricand. Sunt povestiri hasidimice - mici pilde si parabole despre Adevar, Frumos si Cautare. Despre Dumnezeu.Sorin Preda... Detalii »
Categorie: Anticariat Carte Copii  
Autorul romanului Teoria norilor ne incanta cu notatiile sale, mai ireverentioase decat mormintele, mai laconice decat discursurile funebre si mai vii decat aridele necrologuri. Pe scurt, moartea ca arta de a trai. Sunt adunate aici, spre a... Detalii »
Categorie: Altele  
  • Carti Online:
  • 308441   1 - 20